İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Köylülerin kışlık bulgur mesaisinde kazanlar kaynamaya başladı

Köylülerin kışlık bulgur mesaisinde kazanlar kaynamaya başladı
ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNE BAĞLI KUYTUCAK MAHALLESİNDE BUĞDAY HASADININ ARDINDAN KÖYLÜLERİN KIŞLIK HAZIRLADIKLARI BULGURDA KAZANLAR KAYNAMAYA BAŞLADI.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kuytucak Mahallesi'nde, buğday hasadının sona ermesinin ardından köylüler, kışlık bulgur üretimi için geleneksel yöntemlerle kazanları kaynatmaya başladılar.

Hasat dönemi sonrasında buğdayların yıkanması işleminin ardından, bakır kazanların üzerine kurulan ocaklarda büyük emek ve özenle buğdaylar kaynatılıyor. Ardından, kaynar buğdaylar yerlere serilen çadırlar ve hasırlar üzerinde kurumaya bırakılıyor. Bu şekilde kuruyan buğdaylar daha sonra bulgur üretimi için değirmenlere gönderiliyor.

Köylüler, bu geleneksel yöntemle hazırlanan bulguru kendi kışlık yiyeceklerini yapmak için kullanıyorlar veya satış yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Bu geleneksel bulgur üretimi, kırsal bölgelerde oldukça yaygın bir uygulama ve doğal üretim yöntemleriyle gerçekleşiyor.

Kuzuören mezrasından Şakir Yeğenoğlu, bu süreci şu şekilde anlattı: "Hasat edilen buğdayı önce yıkayıp temizliyoruz, ardından kaynatmaya başlıyoruz. Gün boyunca sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Pişince kurumaya bırakıyoruz. Buğday, hedik halini alıyor ve 3 gün boyunca çadır ve hasırlarda kuruyor. Bulgur yapmak çok zor ve zahmetli bir iş ama sonuçta lezzetli bir ürün elde ediyoruz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!