İstanbul
16 Kasım, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kronik rahatsızlığı bulunanlara bayramda beslenme uyarısı

Kronik rahatsızlığı bulunanlara bayramda beslenme uyarısı
HİTİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. MURAT DOĞAN, KURBAN BAYRAMI'NDA TATLI, ŞEKER, TUZ VE KIRMIZI ET TÜKETİMİNİN ARTIŞINA DİKKAT ÇEKEREK, DİYABET, KOLESTEROL, TANSİYON, GUT, SİROZ, KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ VE KORONER ARTER HASTALARININ BAYRAMDA BESLENMELERİNE DİKKAT ETMELERİNİ ÖNERDİ.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğan, Kurban Bayramı döneminde tatlı, şeker, tuz ve kırmızı et tüketiminin artışına dikkat çekerek, diyabet, kolesterol, tansiyon, gut, siroz, kronik böbrek yetmezliği ve koroner arter hastalarını uyarmıştır. Doç. Dr. Doğan, ayrıca bayramda fazla tuz tüketimine karşı da uyarılarda bulunarak, günde ortalama 5-6 gram tuzun önerildiğini belirtmiştir. Kurban etlerinin dinlendirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini ve diyabet hastalarının glisemik indeksi yüksek ürünlerden kaçınmalarını önermiştir. Ayrıca, su tüketimine dikkat çekerek günde ortalama 8-10 su bardağı su içilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!