İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Küçükçekmecede Kurban Bayramı hazırlıkları hız kazandı

Küçükçekmecede Kurban Bayramı hazırlıkları hız kazandı
KÜÇÜKÇEKMECE'DE KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI HIZ KAZANDI

Küçükçekmece Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelinde vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için yoğun bir çalışma temposuna girdi. Belediye ekipleri, temizlikten ilaçlamaya, denetimden dezenfeksiyona kadar birçok alanda 7/24 bayram mesaisi yapacaklar.

Küçükçekmece Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerine yönelik rutin denetimlerini artırdı. Özellikle tatlı, kuruyemiş ve şekerleme satışı yapan iş yerlerinde hijyen, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, fiyat etiketleri ve ürün son kullanma tarihleri konularında titiz bir kontrol gerçekleştiriyorlar. İlçe genelinde denetimlerini sürdüren ekipler, bayram boyunca da aynı özenle çalışmalarını sürdürecekler.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece'nin cadde ve sokaklarında tazyikli su ile temizlik çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayrıca çöp konteynerleri de yıkama ve dezenfekte araçlarıyla temizleniyor ve bakımları yapılıyor. Cami ve cemevlerinde yıl boyunca sürekli olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaları, bayram öncesi daha da yoğunlaştırılıyor. İbadethanelerde iç ve dış temizlik çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Küçükçekmece Belediyesi, vatandaşların bayram öncesinde kabir ziyaretlerini daha temiz bir çevrede gerçekleştirebilmeleri için mezarlıklarda çevre düzenlemesi yapıyor. Ayrıca Arife gününde şehit ailelerinin mezarlık ziyaretlerini kolaylaştırmak için ücretsiz servis hizmeti sunacaklar.

65 yaş üstü vatandaşlar için saha ekibi, bayram öncesi ev ziyaretleri gerçekleştirerek istek, talep ve şikayetlerini dinliyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri ise 65 yaş üstü ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara kişisel bakım, kuaför hizmeti, ev temizliği, küçük onarım, tamirat ve tadilat gibi destekler sunuyorlar.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı süresince belirlenen kesim yerlerinde ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirecekler. Bu çalışmalar, kurban kesimlerinin sonuna kadar her gün devam edecek.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince her türlü talep ve şikayetleri için Küçükçekmece Belediyesi'ni 444 4 360 numaralı telefondan arayabilecekler. Küçükçekmece Belediyesi, bayram boyunca ilçe sakinlerinin huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmeleri için çalışmalarını sürdürecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!