İstanbul
03 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

KÜNlü öğrencilerin beyaz önlük heyecanı

KÜNlü öğrencilerin beyaz önlük heyecanı
KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON, ÇOCUK GELİŞİMİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ İLE DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ MESLEĞE ATILMADAN ÖNCE GELENEKSEL HALE GELEN BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİYLE ÖNLÜKLERİNİ TESLİM ALDILAR.

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Dil ve Konuşma Terapisi 4. sınıf öğrencileri, geleneksel beyaz önlük giyme töreniyle mesleklerine ilk adımlarını attılar.

Törende, öğrencilerin beyaz önlükleri hocaları tarafından giydirildi. KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile Şenol, KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap, KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yıldız, KÜN Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Güneş Şahin, KÜN Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Doğan, KÜN Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Özsoy, Prof. Dr. Müge Artar, öğretim elemanları ve öğrenciler de yer aldı.

KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile Şenol, törende yaptığı konuşmada beyaz önlüklerin simgesel önemine vurgu yaparak, "Beyaz önlük, dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, arifliğin , saflığın, sorumluluğun, adil ve hakkaniyetli olmanın, din, dil, ırk, mezhep farkı, menfaat gözetmeksizin görev yapmanın, alçak gönüllülüğün, güvenin ve doğruluğun simgesidir" dedi.

Sağlık bilimleri alanında görev yapmanın önemini anlatan Şenol, KÜN’ün sağlık bilimleri alanına yaptığı katkılardan ve sağlık bilimleri eğitimine verdikleri önemden bahsetti. Şenol, "Kapadokya Üniversitesi, Türkiye'nin kazanım temelli eğitim odaklı, öğrencilerinin her zaman hem kişisel hem mesleki hem akademik alanda gelişimlerini önceleyen, üniversite öğrenimini kişisel gelişimin bir bileşeni olarak düşünen bir üniversite. Sektörün ihtiyaçlarına uygun nitelikli mezun vermeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap ise öğrencilere beyaz önlük giyme töreniyle yeni bir dönemin başladığını belirtti. Pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerden geçtiklerini hatırlatan Yalap, öğrencilere başarılar dileyerek, toplum sağlığının ileriye gitmesinde büyük rol oynayacaklarına inandığını ifade etti. Tüm öğretim elemanları ve mezun olan öğrencilerini tebrik eden Yalap, öğrencilere tecrübelerini paylaştı ve meslek hayatlarına başarılar diledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!