Kurban Bayramı yaklaşırken, beslenme ve diyet uzmanları, kurban etlerinin sağlıklı bir şekilde işlenmesi ve tüketilmesi konusunda önerilerde bulunuyorlar. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Soydemir, kurban etlerinin pişirme ve sindirim aşamalarında zorlanmamak için buzdolabında birkaç gün dinlendirilmesini tavsiye ediyor. Ayrıca, aşırı et tüketiminin bazı sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekiyor ve bu dönemde kilo kontrolü, tansiyon, kalp-damar sağlığı ve diyabet gibi konulara özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Soydemir, etlerin sindiriminin zor olduğunu belirtiyor ve yeni kesilmiş hayvanların etlerinin sert olduğunu söylüyor. Bu nedenle kurban etlerinin hemen tüketilmemesi, buzdolabında uygun sıcaklıkta birkaç gün bekletilmesi ve ardından ızgara veya haşlama yöntemiyle pişirilerek tüketilmesi gerektiğini ifade ediyor. Özellikle mide rahatsızlığı yaşayan bireylerin eti 24 saat bekletmeden tüketmemeleri gerektiğini belirtiyor.
Ayrıca, kurban etlerinin yanında sebzelerle birlikte pişirilmesi veya etlerin yanında C vitamini açısından zengin sebzelerin ve salataların tüketilmesinin önerildiğini söylüyor. Böylece besin çeşitliliği sağlanacak ve sebzelerde bulunan C vitamini, demirin emilimini artıracaktır.
Son olarak, etlerin saklanması konusunda da tavsiyelerde bulunuyor. Etlerin buzdolabında küçük parçalara bölünerek saklanmasını, bu şekilde hazırlanan etlerin buzlukta veya derin dondurucuda uzun süre saklanabileceğini belirtiyor.
Beslenme uzmanlarının bu önerileri, sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurban etlerinin tüketilmesine yardımcı olacaktır.
Kurban Bayramında bu sağlık kurallarına dikkat edin
ACIBADEM ESKİŞEHİR HASTANESİ BESLENME VE DİYET UZMANI HANDE SOYDEMİR, KURBAN ETLERİNİN PİŞİRME VE SİNDİRİM AŞAMASINDA ZORLANMAMAK İÇİN BUZDOLABINDA MÜMKÜNSE BİRKAÇ GÜN DİNLENDİRİLMESİNİ ÖNERDİ.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.