İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kurban Bayramında Türk tatilcilerden Yunan adalarına akın

Kurban Bayramında Türk tatilcilerden Yunan adalarına akın
9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİNİ EGE DENİZİ'NDEKİ YUNAN ADALARINDA GEÇİRMEK İSTEYENLER, BALIKESİR'İN AYVALIK İLÇESİNDE DENİZ HUDUT KAPISI ÖNÜNDE YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU.

Kurban Bayramı tatilini Ege Denizi'ndeki Yunan adalarında geçirmek isteyen tatilciler, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde deniz hudut kapısı önünde yoğun bir şekilde bir araya geldi. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi şehirlerden gelen vatandaşlar, hudut kapısı önünde kuyruklar oluşturdu. Ayvalık ile Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri, bu yoğunluğu karşılamak için ek seferler düzenlemek zorunda kaldılar.

Deniz ulaşımı firması sahibi Eşref Jale, bu dönemde Midilli başta olmak üzere Ege'deki birçok Yunan adasına büyük bir talep olduğunu belirtti. Pandemi sonrası insanların yurtdışı seyahatlerine artan ilgi gösterdiğini ifade eden Jale, bayram öncesinde rezervasyonlarda yüzde 70 doluluk oranı olduğunu, bayramın başlamasıyla birlikte bu talebin yüzde 90'lara çıktığını söyledi.

Ayvalık-Midilli arasında sefer düzenleyen turizm acentesi sahiplerinden Ali Jale ise 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde tatilcilerin uzun kuyruklar oluşturduğunu ve bin kişiden fazla yolcuyla başladıklarını belirtti. Tatilcilerin 9 günlük tatil boyunca toplamda 8-10 bin kişinin Midilli adasına geçeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Ayşe Gökovalı adlı tatilci, köpekleriyle birlikte Midilli Adası'na gitmek için sıraya girdiğini ve bu adanın hem ekonomik hem de coğrafi olarak yakın olduğunu belirtti. Ayrıca, evcil hayvanlarıyla seyahat edeceği için uzak bir ülkeye gitmeyi tercih etmediğini söyledi.

Olgun Göktaş, Kurban Bayramı tatilini Midilli'de geçirerek Yunanistan'la benzerlik ve farklılıkları keşfetmek istediğini dile getirerek Ayvalık'a gelip Midilli Adası'na gitmemenin olmazsa olmaz olduğunu ifade etti.

Ayvalıklı İbrahim Dinç, Midilli'ye olan ilginin Ayvalık esnafına da fayda sağladığını söylerken, İstanbul'dan gelip Midilli'de bayram tatili yapmayı planlayan Esra Altay, bu vesileyle Midilli'yi gezmek, kültürünü tanımak ve adanın yemeklerini tatmak istediğini ifade etti.

Ayrıca, deniz hudut kapısı yakınındaki otoparkların da tatilcilerin araçlarıyla dolması dikkat çekti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!