Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin tüketilmeden önce 24 saat bekletilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Rengin Özbey, vatandaşlara, kızartma, kavurma veya mangal gibi yağlı pişirme yöntemlerinden kaçınıp, haşlama ve fırında pişirme yöntemlerini tercih etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, etin kendi yağıyla pişirilmesi gerektiğini ve ekstra yağ kullanılmaması gerektiğini belirtti.
Kurban etinin sindiriminin zor olduğunu hatırlatan Özbey, mide ve bağırsak rahatsızlıkları olan kişilerde et tüketiminin sindirim sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle etlerin kesildikten sonra 24 saat bekletilmesini önerdi.
Diyetisyen, et tüketimi yanında sebze ağırlıklı beslenmenin önemini vurgulayarak, etle birlikte salata, sebze yemekleri veya taze sıkılmış meyve sularının tüketilmesinin etteki demirin emilimini artırabileceğini söyledi.
Tatlı tüketimine de dikkat çeken Özbey, tatlıların porsiyon kontrolünün önemli olduğunu belirterek, şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyve tatlılarının tercih edilmesini önerdi.
Son olarak, bol su tüketimi ve düzenli fiziksel aktivitenin bayram boyunca sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek için önemli olduğunu vurguladı.
Kurban etini 24 saat bekletmeden tüketmeyin
KURBAN ETİNİ 24 SAAT BEKLETMEDEN TÜKETMEYİN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.