İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kurbanlık hayvanın strese girmemesine dikkat

Kurbanlık hayvanın strese girmemesine dikkat
KURBANLIK HAYVANIN STRESE GİRMEMESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kurban Bayramı yaklaşıyor ve kaliteli et elde etmek için kesim öncesi, kesim sırası ve kesim sonrası aşamalarda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu Demir, bu konuda önemli ipuçları paylaşıyor.

Bayram öncesi kesim yapılacak hayvanın strese girmemesinin önemli olduğunu vurgulayan Demir, kesim noktasına getirilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, kesim işlemi gerçekleştirecek kişilerin temiz kıyafetler giymesi ve el hijyenine dikkat etmesi gerektiğini ekliyor.

Kesim sonrası etin kalitesini korumak için de bazı önemli adımlar atılmalıdır. Özellikle hayvanın dinlendirilmesi gerektiğini belirten Demir, kas dokusunun ete dönüşmesi için bu sürecin önemli olduğunu ifade ediyor.

Etin renk ve tazelik koruması için hava ile temas ettirilmesi gerektiğine dikkat çeken Demir, etin taşınırken ağzı açık kaplar kullanılarak hava alması gerektiğini belirtiyor.

Uzun süre saklama gereksinimi varsa, dondurma yönteminin en kaliteli seçenek olduğunu söylüyor. Ancak, dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın etin çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması olduğunu hatırlatıyor.

Sonuç olarak, kurban etinin kalitesini ve hijyenini korumak için bu önerilere dikkat etmek, sağlıklı ve lezzetli bir et elde etmek için önemlidir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!