Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlık seçimi, kesimi ve etin muhafaza edilmesi konularında uzmanlar önemli tavsiyelerde bulunuyor. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nden Dr. Muhsin Öztürk, bu konuda vatandaşlara rehberlik ediyor. Öztürk, kurbanlık seçimi için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kayıtlı hayvanları öneriyor ve kesimin hijyenik koşullarda, profesyonel kasaplar tarafından yapılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca kurbanın kesilmesinden sonra etin dinlendirilmesi, uygun koşullarda muhafaza edilmesi ve tüketim süreçlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle yaz aylarında etin korunmasının daha zor olduğunu hatırlatan Öztürk, etin hemen tüketilmemesi gerektiğini ve uygun şekilde dinlendirilip muhafaza edilmesi gerektiğini söylüyor. Böylece sağlıklı ve lezzetli bir et tüketimi sağlanabilir.
Kurbanlık seçimi ve kesiminde önemli hususlar
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.