Çukurova Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Kara, kurbanlık kesimi sırasında hayvanın sakatatlarında oluşan kistlerin etlerinin tüketilmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu etlerin tüketilmesinin yıllar sonra sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, yaşlı ve kronik hastalığı olan kişilere haşlama yöntemini önerdi ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Kara, yerel yönetimlerin kesim yerlerini düzenlemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kurbanlıkların sakatatlarında kist uyarısı
Gülşah ÖZGEN-Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Kara kurbanlık kesimi sırasında hayvanın sakatatlarında bir kist görülmesi durumunda tüketilmemesi gerektiğini belirterek, ”Bu etleri tüketen insanlarda etkiler yıllar sonra ortaya çıkabilir. Sarılık ve safra kesesi tıkanıklığına yol açıyor” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.