İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuzey Egenin turizm cenneti Bozcaada, Kurban Bayramında dolup taştı

Kuzey Egenin turizm cenneti Bozcaada, Kurban Bayramında dolup taştı
ÇANAKKALE'NİN KUZEY EGE DENİZİ'NDEKİ TURİZM CENNETİ BOZCAADA İLÇESİ, 9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMINDA YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN AKININA UĞRADI. ADANIN DOĞAL GÜZELLİKLERİ VE TARİHİ DOKUSU, TATİLCİLERİN İLGİSİNİ ÇEKEREK KONAKLAMA TESİSLERİNİN TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞTI. 4 BİN 500 RESMİ YATAK KAPASİTESİNE SAHİP OLAN BOZCAADA, GAYRI RESMİ KONAKLAMA TESİSLERİYLE BİRLİKTE GÜNLÜK 10-15 BİN TATİLCİYİ AĞIRLADI. KONAKLAMA TESİSLERİNDEKİ YÜZDE 100 DOLULUK ORANI, ADADAKİ İŞLETMECİLERİ VE ESNAFLARINDA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.(ARŞİV)

Çanakkale'nin gözde turistik noktalarından Bozcaada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini gördü. Adanın doğal güzellikleri ve tarihi atmosferi, tatilcileri cezbetmeye devam etti ve konaklama tesisleri tam kapasiteyle çalıştı. Bozcaada'nın 4 bin 500 resmi yatak kapasitesine sahip olmasına rağmen gayrı resmi konaklama tesisleriyle birlikte günlük 10-15 bin tatilciyi ağırladığı bilgisi paylaşıldı. Yüzde 100 doluluk oranı işletmecileri ve esnafı memnun etti.

Tatilciler, sıcak yaz günlerinde adanın plajlarında ve koylarında serinledi. Bozcaada'nın tarihi sokaklarını keşfeden tatilciler, güzellikleri fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Akşamları, Polente Burnu'nda gün batımını izlemek için buluşan ziyaretçiler romantik anlar yaşadı. Adanın meşhur restoranlarında, yerel lezzetleri tatmak isteyen tatilciler, gastronomik zenginlikleri keşfetti.

Trafik sıkışıklığına neden olan rastgele araç parklarını önlemek için trafik ekipleri müdahalede bulundu. Geyikli-Bozcaada deniz ulaşım hattı olan Gestaş, yoğun talebi karşılamak için günlük 36 sefere kadar çıktı.

Tatilcilerin akını, adanın ekonomik olarak canlanmasına ve turizm sektörünün canlılığını sürdürmesine katkı sağladı. Bozcaada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı ve misafirlerine unutulmaz deneyimler yaşatma fırsatı sundu.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Erkan Yavuz, bayram döneminde yüzde 100'e yakın doluluk yaşandığını ve keyifli bir tatil dönemi geçirdiklerini belirtti. Ayrıca, adada bir kafe ve pastane işleten Cemil Günday, Kurban Bayramı boyunca yüzde 100 doluluk oranına ulaştıklarını ve tatilcileri en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklı olduklarını dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!