İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Makas atarak kazaya sebep vermişti, 8de 8 kusurlu çıktı

Makas atarak kazaya sebep vermişti, 8de 8 kusurlu çıktı
İZMİR'İN MENDERES İLÇESİNDE MEYDANA GELEN VE 5 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZANIN TESPİT TUTANAĞI ORTAYA ÇIKTI. TUTANAĞA GÖRE, MAKAS ATARAK KAZAYA SEBEBİYET VEREN HAFİF TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜSÜ 8'DE 8 KUSURLU ÇIKTI.

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen ve maalesef 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili tespit tutanağı açıklandı. Tutanağa göre, makas atarak kazaya neden olan hafif ticari araç sürücüsü 8 hatalı bulundu.

Kaza, 30 Haziran'da saat 19.30 sularında İzmir-Aydın Yolu Kısık Mahallesi mevkiinde gerçekleşti. Olay, İzmir'den Torbalı istikametine seyir halinde olan 19 yaşındaki Yusuf K. idaresindeki hafif ticari aracın, makas atmaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldi. Yusuf K.'nın aracı, sol şeritte seyreden 34 DEB 698 plakalı otomobile çarptı. Bu çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, refüjü aşıp karşı yöne geçti ve Torbalı'dan İzmir istikametine seyir halinde olan 09 BU 404 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı, kazayla ilgili tespit tutanağı açıklandı.

Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri kaza bölgesinde güvenlik önlemleri alırken, yaralılar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle araçlardan çıkartıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede, otomobilde bulunan Özcan Özer'in eşi Sibel Özer ve ablası Şengül Acar'ın hayatlarını kaybettiği belirlendi. Kazada, otomobil sürücüsü Özcan Özer ve oğlu Ali Alperen Özer ile minibüs sürücüsü Mustafa Karaca da hayatını kaybetti.

Kazanın ardından olay yerinden kaçan hafif ticari araç sürücüsü Y.K., daha sonra yakalanarak gözaltına alındı. Sürücü, jandarmadaki ifadesinde sollama yapmaya çalışırken otomobile çarptığını iddia etti. Y.K., jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaza tespit tutanağında, "Bu kazanın oluşumunda 35 ADF 564 plakalı araç sürücüsü Yusuf K.'nın 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan 46/2C maddesini içeren aksine bir işaret bulunmadıkça trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek maddesini ihlal ettiği, diğer araç sürücülerinin bu kazada herhangi bir kusurunun bulunmadığı kanaatine kaza yeri incelemesi, sürücü beyanı ve kamera kayıtları neticesinde varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!