İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Maltepede sitede tahliye krizi: Ekipler tepkiyle karşılandı

Maltepede sitede tahliye krizi: Ekipler tepkiyle karşılandı
MALTEPE'DE BULUNAN YEŞİL BELDE SİTESİ İÇİN DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU GEREKÇESİYLE TAHLİYE KARARI VERİLDİ. AĞUSTOS AYINDA SİTEYE ELEKTRİK, DOĞALGAZ VE SUYUNUN KESİLMESİ İÇİN GELEN VE TEPKİLER NEDENİYLE GERİ DÖNEN EKİPLER BUGÜN TEKRAR SİTEYE GELDİ. SİTE SAKİNLERİNİN TEPKİLERİ NEDENİYLE EKİPLER 28 EYLÜL’DE TEKRAR GELMEK ÜZERE SİTEDEN AYRILDI.

Maltepe'de bulunan Yeşil Belde Sitesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilme kararı aldı. Ağustos ayında elektrik, doğalgaz ve su kesme girişimiyle başlayan süreç, site sakinlerinin tepkileri ve itirazları sonucu geri dönmüştü. Ancak bu günlerde ekipler yeniden siteye gelerek aynı işlemi uygulamak istedi. Site sakinlerinin tepkisi sonucu ekipler, 28 Eylül tarihine kadar tekrar gelmek üzere siteden ayrıldı.

Maltepe'nin Yeşil Belde sitesinde bulunan binalar, yaklaşık 10 yıl önce yapılan karot örnekleri sonucunda depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Site sakinlerine, evlerinin emsal olmaması nedeniyle 66 metrekarelik yeni evlerin yapılacağı bildirildi. Bu duruma itiraz eden site sakinlerine, dairelerini 120 gün içinde boşaltmaları gerektiği bir tebligatla bildirildi. 120 günlük sürenin sona ermesinin ardından Ağustos ayında elektrik, doğalgaz ve su kesme işlemi için gelen ekipler, site sakinlerinin tepkileri nedeniyle geri çekilmişti.

Bugün yeniden gelen ekipler, elektrik, doğalgaz ve suyu kesme amacıyla siteye gelince, site sakinleri toplanarak tepki gösterdi. Ekipler, 28 Eylül tarihine kadar tekrar gelmek üzere siteden ayrıldılar.

Site sakinleri adına konuşan Sezai Ersin, "3 Ağustos tarihinde Maltepe Belediyesinin 17 Temmuz tarihli, elektrik ve sularımızın kesileceği bildirimi gereği sitemize gelen ekipler itirazlarımız neticesinde kesme emrinin ileri tarihe alındığını belirterek gitmişlerdir. Bunun üzerine Maltepe Belediyesi resmi sitesinde bizleri mağdur etmeyeceklerini ve bize destek olacaklarını kamuoyuna basın bülteni ile duyurmuştur. Burada hedeflenen şey, sitemizin kentsel dönüşümüne engel olan imar emsalimizin Maltepe imar plan notlarında belirtilen emsal artışı için gerekli sürenin tamamlanması ve bu süre zarfında insanların mağdur edilmesini önlemekti. Fakat hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz kooperatif başkanlığı ve üyeleri süreci bozmak amacıyla belediye üzerinde baskılar oluşturarak bizim burada yaşamamızı imkansız hale getirerek siteyi terk etmeye zorlamaktadır." dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!