Tarsus ilçesinde, narenciye ağaçlarının odunundan üretilen mangallık kömürler, zorlu bir emek sürecinin ardından vatandaşlara ulaştırılıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde işe koyulan işçiler, sıcak hava, ateş ve duman altında çalışarak bu özel kömürleri üretiyorlar.
Bu zorlu işte çalışan işçiler, yaklaşık 100 derece sıcaklıkta uzun saatler boyunca emek veriyorlar. Mangallık kömürlerin üretim süreci oldukça özen gerektiriyor. Odunları kesip hazırlayan işçiler, bu odunları piramit şeklinde sıralayıp samanla örtüyorlar. Daha sonra bu düzenlemeyi yakarak odunların yanmasını sağlıyorlar. Bu süreç ortalama olarak 20 ila 25 gün arasında sürüyor, hatta bazen 1 ayı aşabiliyor.
İşçiler, içerideki ateşin tamamen söndüğünden emin olduktan sonra kömürleri çıkarıyorlar. Ardından bu kömürleri çuvallayarak paketliyorlar ve marketlere ile lokantalara dağıtımını yapıyorlar. Talep özellikle Kurban Bayramı döneminde artıyor. Bu dönemde, yıl boyunca satışı yapılan kömürün neredeyse yarısı tüketiliyor.
Ancak, talep artışına rağmen kömürlerin perakende satış fiyatı kilosu 17-18 TL arasında seyrediyor. İşçilerin emeği ve zorlu süreçlerin sonucunda ortaya çıkan bu mangallık kömürler, mangal keyfini sevenler için vazgeçilmez bir lezzet kaynağıdır.
Mangal kömürü işçilerinin sıcak mesaisi
Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde, narenciye ağaçlarının odunundan üretilen mangallık kömürler, işçilerin yoğun emeğiyle vatandaşlara ulaştırılıyor. Sabahın erken saatlerinde işe koyulan işçiler, ateş, duman ve 40 dereceyi bulan kavurucu sıcağın altında gün boyu ekmek mücadelesi veriyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.