İstanbul
06 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisada 12 milyonluk içme suyu çelik hattı devreye alınıyor

Manisada 12 milyonluk içme suyu çelik hattı devreye alınıyor
MASKİ GENEL MÜDÜRÜ BURAK ASLAY, ILICA İÇME SUYU ÜRETİM TESİSİ İLE AKPINAR İÇME SUYU DAĞITIM TESİSİ ARASINDAKİ İÇME SUYU KOLLEKTÖR HATTI DÖŞEME ÇALIŞMASINI İNCELEDİ.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa merkeze gelen içme suyu verimini artırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaları denetledi. Bu projeler kapsamında 12 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisi ile Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisi arasındaki içme suyu kollektör hattı döşeme işini inceledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, dünya genelinde artan kuraklık tehlikesine karşı Manisa il merkezinde su kaynaklarını artırmaya yönelik çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda, Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisi'nde 7 milyon 200 bin TL yatırımla 8 adet yeni sondaj kuyusu açıldı. Ayrıca, Ilıca'dan Akpınar'a taşınan suyun geçtiği eski hattın ekonomik ömrünün tamamlanmasından dolayı çelik içme suyu kollektör hattı döşendi. Bu 12 milyon TL'lik yatırım projesi son aşamaya gelmiş durumda ve yeni sondajların hatta bağlantısı yakın bir süre içinde tamamlanacak. Bu sayede su kayıpları önlenerek daha etkili bir su temini sağlanacak ve SCADA sistemi ile sürekli olarak izlenebilecek.

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, bu önemli projeyi incelemek üzere bölgeye ziyarette bulundu. Aslay'a, Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Kemal Anaç, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Hilmi Serkan Emir, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı Şube Müdürleri İlker Kılıç ve Recep Günay ile MASKİ Basın Danışmanı Göksel Topçu ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, projeyi şu sözlerle açıkladı: "Manisa merkezine daha sağlıklı ve verimli içme suyu ulaştırmak amacıyla Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisi'nde 8 adet yeni sondaj kuyusu açıldı. Bu sondajlar, Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisine su taşımak için kullanılacak. İçme suyu terfi hattı olarak 2 kilometrelik çelik borular döşedik. Yakın zamanda bağlantı çalışmalarını tamamlayacağız. Ayrıca, SCADA sistemi ile burayı 7/24 izleyeceğiz. Bu proje sayesinde Manisa'ya daha verimli ve sağlıklı su temin edilecek. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün liderliğinde, şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!