İstanbul
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Matematik olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Matematik olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
MERSİN'İN ERDEMLİ İLÇESİNDE DÜZENLENEN 29 OKULDAN 113 ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI MATEMATİK OLİMPİYATLARI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU. ÖĞRENCİLERE, DANIŞMAN ÖĞRETMENLERE VE OKULLARA DERECELERİNE GÖRE 2 BİN LİRA İLE 500 TL ARASINDA ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER DAĞITILDI.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde düzenlenen matematik olimpiyatları yarışması, 29 farklı okuldan katılan toplam 113 öğrencinin mücadelesiyle gerçekleşti ve başarılı öğrencilere, danışman öğretmenlere ve okullara derecelerine göre farklı ödüller sunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Erdemli Matematik Olimpiyatları, matematik tutkunlarını bir araya getirdi. İlk turun ardından ikinci tura geçen 23 öğrenci, büyük bir heyecanla yarıştılar ve en iyi performans sergileyen öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Ayrıca başarılı öğrencilerin danışman öğretmenleri ve okulları da bu başarıya katkıları nedeniyle ödüllendirildi.

Sadece 7. sınıf öğrencilerinin katılabildiği bu yarışmada birinci olan öğrenci Ali Güney Ersen, Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu'ndan geldi. İkincilik ödülü ise özel Erdemli Final Ortaokulu'ndan Fatma Eylül Özer'e gitti, üçüncülük Erdemli Milli İrade Ortaokulu'ndan Batuhan Uyanık'a verildi, dördüncülük ise yine Erdemli Milli İrade Ortaokulu'ndan Nazlı Kahveci'nin oldu. Öğrencilerin başarılı yolculuklarına rehberlik eden danışman öğretmenleri Abdullah Avcı, Merve Çelikel Erensoy ve Mehmet Cırık da ödüllendirildi.

Dereceye giren okullar arasında birinci sırayı Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu, ikinciliği Erdemli Milli İrade Ortaokulu, üçüncülüğü Özel Erdemli Final Ortaokulu, dördüncülüğü ise Çeşmeli Ortaokulu elde etti.

Erdemli Öğretmenevinde gerçekleşen ödül töreninde, başarı ödülleri Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ve Mersin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hatice Nedret Özgen, Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gülburnu ve Araştırma Görevlisi Havva Solak tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, matematik olimpiyatlarını ilçede ilk defa düzenlediklerini belirterek, "Öğrencilerimiz arasındaki matematik dersine olan ilgisizliği ortadan kaldırmak, matematiği sevdirmek ve yetenekli gençleri keşfetmek amacıyla böyle bir organizasyonu hayata geçirdik. Bu etkinliği ilçemizde geleneksel bir hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!