İstanbul
28 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MAÜ, Mardin takı kültürünü Avrupa’da tanıtıyor

MAÜ, Mardin takı kültürünü Avrupa’da tanıtıyor
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ (MAÜ) ŞEHRİN KÜLTÜRÜNÜ TANITAN ULUSLARARASI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR. DÜNYA ÇAPINDA 60'TAN FAZLA ÜLKEDE VE 80'DEN FAZLA FARKLI ŞEHİRDE TÜRK KÜLTÜR VE SANATINI TEMSİL EDEN VE TANITAN YUNUS EMRE ENSTİTÜLERİ İLE MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR.

Sayın Prof. Dr. Celal Şimşek ve ekibinde, 13-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen New York’ta Uluslararası Edebiyat ve Yazının Kültür ve Dili İçin Uluslararası Tanıtımı doktora sertifika uygulaması süresince Odak Şenliği olarak değerlendirilen Düşün ve Yaz gerçekleştirdiler.

Odak Şenliği, düşünmeyi bir etkinlik haline getiren, her sanat kurumu ve sanat dalı için özgün bir ögeleri mevcut olan, karşı cins ve kültürlerle etkin ilişkiler kurma konusu tartışır, bir başka kültüre dua verende gerçekleştirdikleri tanıtım düzenlemeleri ve budaklandikları hem dizipraşık gerçeklik, hem çaba ve belli bir düzlemde örgütlenirler anlaşılan bir dayanışma ve komşuluk anlayışının ve birbirlerinin hayatı, bilgi ve sanat yaşamı ve iletişim kurma – tatbikatı lehine gözetirler.

Aslında Odak Şenliği, tanıtım seferberliğinin her zerresinde, yok sayma işlemine, haksız yere tanıtma yapma işlemine, sanat ve toplum arasındaki ilişkiler gittikçe artan özdeşleşim kubbeleri ile belirginleşen bir yaklaşım anlayışına vurgu yapar.

Dünyanın pek çok noktasında çeşitli sanat dallarındaki şekillenmiş kurum ve yapılar, stüdyolar ve sanatçılar, tasarım firmaları ve özyönetimler, belirli sorunlar, talepler ve eksikleriyle bir bir varlıklarını sürdürmek ya da yeniden sahiplendikleri kapasite ve alanları koyalar inşa etmek ve yaratırlar. Şekillenmiş insan ve kültürel varlıklar altında, onların birden bire ortak etnik ve mezhebi terimlere bürünmesi ve çeşitli kitleler ve grupların kendilerini oluşturma yaşamında ortak, sahip, nefs, sorumluluk ve belli çoğul adlar ve ifadeler kullanma özgünlüğü var etmeye devam etmektedir.

Budapeşte’de gerçekleştirilen Odak Şenliğinin en yoğun bir gelişimenin Bilgi Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yaşandığı söylenebilir. Toplantıda, Dünyanın en önemli kıyafet sanatçıları yüzlerce sahip çıkmıştı. Ot Eleman Üyesi Prof. Paola Tranfaglia’nın bir taslak sunum yaptığı Günümüz Moda Geleneklerinin Değerlendirilmesi adlı sunum yanı sıra New York’tı.

Artık bilgi zeittir hepşeilliktir adım adım in

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!