Enerjideki dönüşümü desteklemek adına projelerini bir bir hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi, elektrikli araçlar için şarj istasyonu kurdu. Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba, “Teknoloji hızla değişiyor ve gelişiyor. Biz de bu değişimin bir parçası olarak hem hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere hem de hizmet kalitemizi yukarıya çıkarmak adına iki üniteli şarj istasyonumuzu kurduk” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayı itibariyle trafikte yaklaşık 33 bin adet elektrikli araç bulunuyor. Elektrikli araçlar Türkiye’de giderek yaygınlaşırken, İEÜ Medical Point Hastanesi de, hastanenin otopark alanına iki adet şarj istasyonu kurdu.
Bu konuda öncü olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını ifade eden Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba, “Hastalarımız muayene olurken, elektrikli arabalarını hastanemiz otoparkında şarj etme imkânı bulacak. İEÜ Medical Point Hastanesi olarak hizmet yelpazemizi daha kaliteli hale getirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeceğiz. Türkiye değişiyor ve gelişiyor. Biz de bunu görerek hizmet kalitemizi yukarıya çıkarıyoruz. Kendimizi her zaman hasta ve hasta yakınlarının yerine koyuyoruz. Onların ihtiyaçlarını gidermek için yola çıktık ve bu gelişmeleri her geçen gün artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.
Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası
Hastanenin, Kalite İyileştirme ve Geliştirme Müdürlüğü ve Teknik Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde, enerji yönetimi alanında gerçekleştirdiği uygulamalar sonucunda "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası" almaya hak kazandığını da hatırlatan Kubba, “Güvenli ve sürdürülebilir enerjiye erişim sağlanması için yaptığımız çalışmalarla enerji yönetim sistemimizi kurarak verimli enerji kullanımı ile insana ve dünyaya olan saygımızı bir kez daha göstermiş olduk. Gezegenin sağlığı, eşittir insan sağlığı mottosuyla çıktığımız bu yolda, gerek hastane içerisinde verdiğimiz enerji yönetimi eğitimleriyle gerekse enerji alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla dünyaya bıraktığımız karbon ayak izimizi ciddi oranda düşürdük” ifadelerini kullandı.
Medical Point, enerjisini güneşten alıyor
İEÜ Medical Point Hastanesi, enerji hizmetleri konusunda faaliyet gösteren bir firma ile Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi için de sözleşme imzalamıştı.
Bu proje ile birlikte hastanenin, elektrik tüketiminin yüzde 80’ini güneşten karşılayacağını ve yılda 4 bin 750 ton daha az karbon emisyonu sağlayacağını kaydeden Kubba, “Günümüzün ve geleceğin en temiz enerji modelini güneş enerji santralleri oluşturuyor. Ülkemiz ise güneş enerjisi potansiyeli bakımından Avrupa’da ilk sıralarda yer alıyor. Önemli olan bu enerjiyi doğru bir şekilde kullanabilmek” sözlerine yer verdi.
Ücretsiz vale uygulaması
Hastanede ayrıca ücretsiz vale hizmetini de başlattıklarını dile getiren Kubba, “Ücretsiz vale hizmeti ile hastalarımız ve yakınlarının daha iyi hizmet almalarını sağlamak üzere yeni bir uygulamaya başladık. Bu uygulamalar, hastanemizin hizmet kalitesini yukarıya taşıyarak topluma daha fazla değer üretme noktasında öncülük görevini üstlenmektedir. Halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Biz de bu hizmetlerin üzerine her gün daha fazla ekleyerek topluma hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.