İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Meramda engel yok, çözüm var

Meramda engel yok, çözüm var
KONYA’NIN MERKEZ MERAM İLÇE BELEDİYESİ’NİN ‘ENGELLİ NAKİL ARACI’ İLÇEDE YAŞAYAN ENGELLİ BİREYLERİN YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ. ‘HASTANE RANDEVULARINA NASIL GİDERİM?’ DİYE KARA KARA DÜŞÜNEN TEKERLEKLİ SANDALYELİ ENGELLİ BİREYLERİ VE REFAKATÇİLERİNİ HASTANEYE GÖTÜRÜP GETİREN ‘ENGELLİ NAKİL ARACI’ BU ALANDA ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATTI.

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler için bir 'Engelli Nakil Aracı' hizmeti başlattı ve bu hizmetle birçok engelli vatandaşın yüzünü güldürdü. Tekerlekli sandalye kullanan engellileri ve refakatçilerini hastanelere taşıyan bu özel araç, engellilerin ulaşım sorunlarını büyük ölçüde çözdü.

Meram Belediyesi, dezavantajlı gruplara ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını sürdürerek 'Engelli Nakil Aracı' hizmetini hayata geçirdi. Bu hizmet sayesinde toplu taşıma araçlarını kullanamayan engelliler, hastane randevularına artık rahatlıkla yetişebiliyorlar ve evlerine de aynı konforlu şekilde geri dönebiliyorlar. Engelli Nakil Aracı, hafta içi mesai saatleri içinde hizmet veriyor ve şimdiye kadar aylık olarak yaklaşık 40 engelli vatandaşın hastane randevularına yetişmesine yardımcı oldu. Engelli bireyler ve refakatçileri, bu hizmetten faydalanabilmek için en az 1 gün önceden randevu almaları gerekiyor ve bunun için 0332 320 10 00 numaralı telefonu kullanabiliyorlar.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, engellilere yönelik çalışmalarının önemine dikkat çekti ve 'Engelli Nakil Aracı' hizmetinin bu kapsamda büyük bir katkı sağladığını ifade etti. Başkan Kavuş, "Meram Belediyesi, engellilere ve dezavantajlı gruplara her zaman destek olmak için hazır. Engelli hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gözetiyor ve sorunlarında yanlarında oluyoruz. Engelli Nakil Aracı da bu anlayışımızın en güzel örneklerinden biridir. Bu araç, tedavilerini sürdüren engelli bireylerin hastanelere gitme konusundaki sorunlarını ortadan kaldırıyor. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bu hizmetten memnun olduklarını görmek, bizleri daha fazla projeye odaklanmaya teşvik ediyor. Dezavantajlı grupların yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Engelli bireyler ve aileleri, Engelli Nakil Aracı'nın kendileri için büyük bir sorunu çözdüğünü belirterek Meram Belediyesi'ne ve Başkan Mustafa Kavuş'a teşekkür etti. Bu hizmetten faydalanan engelli annesi Alime Özkan, kızının hastanelere gitme konusundaki zorlukları nedeniyle büyük bir sorun yaşadığını söyledi ve Meram Belediyesi'ne minnettarlığını ifade etti. Başka bir engelli vatandaş olan Tuğba Süslü de Engelli Nakil Aracı'nın harika bir hizmet olduğunu ve bu hizmeti sunanlara teşekkür etti. Bekir Uysal da, bu hizmetin kendilerine büyük yardım sağladığını ve Meram Belediyesi'ne teşekkür etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!