İstanbul
11 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Mercek kursları gençleri geleceğin mesleklerine yönlendiriyor

Mercek kursları gençleri geleceğin mesleklerine yönlendiriyor
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİŞEHİR MERCEK MESLEK EDİNDİRME VE EĞİTİM MERKEZİ’NDE VERİLEN 'FLUTTER İLE MOBİL PROGRAMLAMA' KURSLARI DEVAM EDİYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi, "Flutter ile Mobil Programlama" kurslarına ev sahipliği yaparak teknoloji ve bilişim alanında eğitim vermeye devam ediyor.

Merkezde, bilgisayar destekli 2D çizim, ön muhasebe, ofis programları kullanımı, Almanca ve Rusça gibi dillerde A1 ve A2 seviyelerinde dil kursları, giyim üretim teknolojileri, lojistik elemanı eğitimleri gibi çeşitli alanlarda kurslar düzenlenirken, bu kurslara ek olarak "Flutter ile Mobil Programlama" kursları da devam ediyor.

Kursların sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilerek mesleki gelişimlerine katkı sağlanmasının yanı sıra yeni iş fikirleri oluşturabilmeleri ve iş kurma becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Başvurularını Mersin Büyükşehir Belediyesi web sitesi veya "Teksin" mobil uygulaması üzerinden yapabilen vatandaşlar, bu eğitimlerden faydalanabiliyorlar.

Kursların amacını anlatan Nazife Kayar, Flutter'ın açık kaynak kodlu bir uygulama ara yüzü araç takımı olduğunu belirterek, kursiyerlerin bu eğitimle mobil, masaüstü ve web uygulamaları geliştirme becerisi kazandıklarını söyledi. Kurslarının yoğun ilgi görmesi nedeniyle yeni kurslar düzenleme planları yaptıklarını ifade etti.

Flutter ve mobil programlama eğitimi hocası Serkan Karakız ise Flutter'ın mobil programlama alanında kullanılan bir platform olduğunu ve kursiyerlere Android, iOS, web ve Windows form uygulamaları geliştirme yeteneği kazandırdığını açıkladı. Bu tür yazılım becerilerinin günümüzde çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu vurgulayarak kursiyerlerin her alanda iş bulabilme yeteneği kazandıklarını belirtti.

Kursiyerlerden biri olan fizik mühendisi Papatya Sırça, teknoloji ve yazılımın günümüzde önemli bir role sahip olduğunu ve kendi mesleğiyle birleştirerek yeni bir uygulama geliştirmeyi hedeflediğini paylaştı.

Elektrik elektronik bölümü öğrencisi Ahmet Akgün ise yazılım sektörünün genişlediğini ve kendini bu alanda geliştirmek istediğini belirterek Mercek Merkezi'ndeki kurslardan memnun olduğunu ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!