İstanbul
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milletvekili kayıtları devam ediyor: Bakan Dönmez kaydını yaptırdı

Milletvekili kayıtları devam ediyor: Bakan Dönmez kaydını yaptırdı

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin sonuçları açıklanmasının ardından milletvekilleri TBMM'deki kayıt işlemlerine devam ediyor. Bu bağlamda, AK Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kayıt işlemini tamamladı.

Ayrıca Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir ve AK Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de kayıtlarını bugün gerçekleştirdi.

AK Parti Tokat milletvekilleri Beyazıt, Arslan ve Aldemir, kayıt işlemlerine Tokat'a özgü bir gelenek olan Tokat çöreği ile geldi. Kabartmalı bir şekilde isimlerinin yazılı olduğu çörekleri basın mensupları ve meclis personeline ikram ettiler. Beyazıt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir arkadaşlarımla birlikte Tokat'ı mecliste temsil edeceğiz. Tokat'ın bereket timsali olan bu çöreklerle sizlere ikram etmek istiyoruz. Tahinli, cevizlisi, üzümlüsü ve nohut mayalısı var. Bu çörek Tokat'tan başka bir yerde bulunmuyor. Bayatlaması da olmaz. Üzerinde milletvekillerimizin adı yazılı." dedi.

Yeşil Sol Partili Sırrı Sakık, ise yeni meclisin renkli yapısını vurgulayarak, "Bu seçim ikliminde çok sert bir kutuplaşma yaşandı. Diliyorum ki dünden bugüne noktalanıp bu ülkenin temel sorunları bu parlamento tarafından çözülür. Çok farklı seslerin, partilerin olması demokrasi açısından önemli. Parlamento, inşallah bu temel sorunları bir an önce çözer. Uzun yıllardır bu parlamentoda görev yapıyorum. Tahmin ediyorum, en eski vekillerden biriyim. Umudun adresi olarak parlamentoyu gösterdik. Uzun yıllardır bu sorunlar çözülmedi. Diliyorum, umuyorum ki bu parlamento ülkemizin temel sorunlarını çözer." şeklinde konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, ise 14 Mayıs'ta 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi'nin tamamlandığını hatırlatarak, "Eskişehir'i temsilen mecliste yasama görevine başlayacağız inşallah. Dün de çok önemli bir seçimi daha geride bırakmış olduk. 13. Dönem Cumhurbaşkanı olarak yola devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa edeceğiz. Vatana, millete, bölgemize ve tüm dünyaya hayırlı uğurlu olsun. Tüm seçilen arkadaşlar yemin edecek. Yemin edince yasama görevim başlıyor. Yasama görevi yeminle başlar. Milletvekilliği unvanını kazanmış olursunuz ancak yasama görevi mecliste yemin edince başlayacak. Mazbatayı alan her arkadaş milletvekili unvanını kazanmış oluyor." şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!