İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malatyada incelemelerde bulundu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malatyada incelemelerde bulundu
MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, DEPREM BÖLGESİ MALATYA’YA GELEREK YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ BİLGİLER ALDI. BAKAN TEKİN, ÖZELLİKLE EĞİTİM CAMİASINDA YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERİN BARINMA İHTİYAÇLARININ ÇÖZÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesi olarak belirlenen Malatya'ya ziyarette bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Tekin, özellikle yeni atanan öğretmenlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanacağını vurguladı.

Adıyaman ziyaretinin ardından Malatya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilk olarak Afet Koordinasyon Merkezi'nde kent yöneticileri ile bir araya geldi. Burada deprem sonrası eğitim sektöründe yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi edinen Bakan Tekin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi olarak deprem bölgesinde yoğun bir mesai harcayacaklarını belirtti.

Deprem sonrası bölgedeki sorunların çözülmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Tekin, bugün de Malatya'da eğitim alanında eksiklikleri gözden geçirdiklerini söyledi. Malatya'da deprem öncesinde 6 bin 177 derslik bulunduğunu ve deprem nedeniyle 855 dersliğin kullanılamaz hale geldiğini belirten Bakan Tekin, önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı.

Bakan Tekin, yeni dönemde tüm okullarda eğitim-öğretimin sorunsuz başlayacağını ifade ederek, Malatya'nın derslik sayısının deprem öncesine göre yüzde 15 artacağını belirtti. Bunun önemli bir artış olduğunu vurgulayan Tekin, kayıpları telafi etmese de bu ülkenin çocukları ve gençleri için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Ayrıca Bakan Tekin, öğretmenlerin sorunlarını çözme adına çalıştıklarını ve şu anda Malatya'da öğretmen bakımının yüzde 105'e ulaştığını, fazla norm kadroya sahip olduklarını ifade etti. Öğretmenlerin barınma durumlarıyla ilgili bilgileri topladıklarını ve yeni tayin olan 690 öğretmenin konaklama sorunlarını çözeceklerini belirtti.

Bakan Tekin ayrıca konteyner kentlerde kalan öğrencilerin okullarına taşımalı eğitimle götürülmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve bu çabaların gelecek nesillere borçlarını ödemelerine yardımcı olacağını ifade etti.

Afet Koordinasyon Toplantısı'nın ardından AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Tekin, daha sonra kentten ayrıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!