İstanbul
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Mobilitede sürdürülebilirlik, otomotiv bakım sektörünü dönüşüme hazırlıyor

Mobilitede sürdürülebilirlik, otomotiv bakım sektörünü dönüşüme hazırlıyor

Otomotiv bakım ve satış sonrası hizmetler sektörünün dünyadaki önemli ticaret fuarı olan Automechanika'nın İstanbul ayağı, TOBFED'in organize ettiği "Mobilitenin Sürdürülebilir Geleceği" paneline ev sahipliği yaptı. TOBFED Başkanı Serkan Bakırtaş, "TOBFED'in stratejik iş birlikleri, nitelikli ve kapsayıcı mesleki eğitim, işletmelerin sürdürülebilir dönüşümü, teknoloji, girişimcilik ve sermayeye erişim noktalarında sektöre uluslararası bir kimlik kazandırılması, vizyon belgemizin temel taşlarını oluşturuyor" dedi.

Teknoloji girişimi Otovınn'ın sponsorluğunda gerçekleşen panel, Sürdürülebilir Yaşam Okulu'nun kurucusu Aslı Dede moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panel, farklı sektörlerden ve uzmanlıklardan konuşmacıları bir araya getirerek sektörün geleceği hakkında önemli görüşler içeriyordu.

Panelde TOBFED'in Sürdürülebilir Gelecek Raporu ve Eylem Planı'na değinen Etki Yatırımı Danışma Kurulu Genel Sekreteri Dr. Onur İlhan, "Üyemiz TOBFED'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında ortaya koyduğu altı marka, mobilite piyasasının sürdürülebilir dönüşümü ve gelişimi için merkezi bir konumdadır" ifadesini kullandı.

TOBFED Başkanı ve Otovınn CEO'su Serkan Bakırtaş, sektörün nitelikli personel yetiştirmeye odaklandığını ve mesleki eğitimin önemini vurgulayarak, sürdürülebilir dönüşümün eğitimle mümkün olduğunu belirtti.

Ayrıca, çevre dostu hizmetlerin yaygınlaştırılması gerekliliğine dikkat çeken Başkan Bakırtaş, Türkiye'nin sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturması gerektiğini vurguladı.

TOBFED'in "Yeşil Bayrak" projesine değinen Bakırtaş, bu projenin sürdürülebilirliği benimseyen otomotiv hizmet noktalarını teşvik edeceğini ve sektörün döngüsel ekonomideki rolünü artıracağını açıkladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, mevzuat ve iş yapış şekillerinde değişikliklerin gerekliliğini vurgulayarak, teknolojinin trafik denetimlerinde etkin bir rol oynayabileceğini belirtti.

SanPark CEO ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, sürdürülebilirliğe erken dönüş yaptıklarını ve yeşil enerji kullanımıyla dünya çapında rekabetçi olduklarını ifade etti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Figen Yıldırım, TOBFED ile stratejik bir işbirliği protokolü imzaladıklarını ve "Yeşil Bayrak" projesine odaklanacaklarını açıkladı. Bu protokol kapsamında iş dünyasının üniversitesi olarak sektör işletmelerini sertifikasyon sistemiyle değerlendireceklerini belirtti.

Arup Türkiye Ulaşım Takım Lideri Yunus Emre Şimşek, mobilite ve ulaşım planlamasının kentsel ağların önemli bileşenleri olduğunu ve çok yönlü bir bakış açısı gerektiğini vurguladı.

Panel sonucunda ortak aksiyonların, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için önemli olduğu vurgulandı ve iş dünyası ile üniversiteler arasındaki iş birliklerinin sektöre değer kattığı belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!