İstanbul
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MSB: Son 1 haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Son 1 haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi
Oğuzhan SARI/ANKARA, (DHA)- MİLLİ Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terör örgütlerine yönelik mücadelenin kesintisiz şekilde devam ettiğini belirterek, ”Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 1 Ocak’tan itibaren terörle mücadele harekatı bölgesinde 44’ü son 1 haftada olmak üzere, 1229 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38 bin 572’ye ulaşmıştır” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terör örgütleriyle mücadelenin hız kesmeden sürdüğünü vurgulayarak, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 1 Ocak'tan itibaren terörle mücadele harekatı bölgelerinde 44'ü son 1 haftada olmak üzere, toplamda 1,229 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 24 Temmuz 2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38,572'ye ulaşmıştır," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tuğamiral Aktürk, MSB'de düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak sürdürdüğünü belirtti. Bu kapsamda Irak ve Suriye'nin kuzeyi de dahil olmak üzere 1 Ocak'tan itibaren terörle mücadele bölgelerinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 1,229 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Aktürk, 24 Temmuz 2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 38,572'ye ulaştığını sözlerine ekledi.

Aktürk, TSK'nin terörle mücadelede uluslararası hukuka uygun bir şekilde sadece teröristleri hedef aldığını vurgulayarak, sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için büyük bir dikkat gösterdiklerini belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu konuda hiçbir ordunun göstermediği bir hassasiyet sergilediğini söyledi.

Sınırların yoğun tedbirlerle korunduğunu ve son bir haftada sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 467 şüphelinin yakalandığını aktaran Aktürk, bu şahıslardan 24'ünün FETÖ mensubu olmak üzere 36'sının terör örgütü üyesi olduğunu ifade etti. Ayrıca 2,828 kişinin sınırlardan geçmeye çalışırken engellendiğini ve toplamda 6,890 kişinin yakalandığını belirtti.

Aktürk, terör örgütlerinin saldırılarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkili bir şekilde karşılık verdiğini ve bu yılın başından itibaren 298 taciz ve saldırı gerçekleştiğini söyledi. Bu saldırılara karşılık olarak 903 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Ayrıca, Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele dışında doğal afetlerle mücadelede de görev üstlendiğini ve deprem bölgelerinde, orman yangınlarında ve diğer afetlerle mücadele konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarla koordinasyon içinde çalıştığını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!