İstanbul
19 Kasım, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Mübadele anısına Bursadan göç öyküleri

Mübadele anısına Bursadan göç öyküleri
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN LOZAN MÜBADELESİ’NİN 100. YILI ANISI’NA ‘BURSA GÜNLÜĞÜ HİKÂYE YARIŞMASI’ DÜZENLENİYOR. FARKLI ZAMANLARDA BALKANLARDAN BURSA’YA GÖÇ EDEN MUHACİRLERİN HİKAYELERİNİN ELE ALINACAĞI YARIŞMAYA, 1 EYLÜL 2023 TARİHİNE KADAR BAŞVURULABİLECEK.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Lozan Mübadelesi'nin 100. Yılı Anısı'na özel olarak "Bursa Günlüğü Hikaye Yarışması" düzenliyor. Yarışma, Balkanlardan Bursa'ya göç eden muhacirlerin hikayelerini ele alacak ve 1 Eylül 2023 tarihine kadar başvurular kabul edilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin farklı alanlarında altyapıdan ulaşıma kadar çeşitli çalışmalar yapmanın yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklere de katkı sağlamaya devam ediyor. Lozan Mübadelesi ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen "Bursa Günlüğü Hikaye Yarışması" da bu etkinliklerden biri. Bu yarışma, Balkanlardan Kafkaslara, Türkiye'nin dört bir yanından Bursa'ya göç edenlerin hikayelerini konu alacak.

Başvurular, 1 Eylül 2023 tarihine kadar yarismalar.bursa.bel.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Yarışmanın Seçici Kurulu'nda, Bursa Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Karaca, Türk hikayeciliğinin önde gelen isimlerinden Mustafa Çiftci, Bursa'nın yaşayan hafızası olarak bilinen Yazar Nevzat Çalıkuşu, Türk tarihini romanları ve hikayeleriyle sevdiren Hasan Erdem ve Türk edebiyatının önemli isimlerinden Güray Süngü bulunuyor.

Yarışmanın sonunda Seçici Kurul tarafından uygun görülen hikayeler bir kitapta toplanacak. Yarışmada birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca teşvik için iki kişiye 2 bin 500'er TL para ödülü sunulacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yarışmanın Bursa'nın geleceğine güzel bir miras olacağını ve Lozan Mübadelesi'nin 100. yılında yaşananları gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğunu belirtti. Bursa'nın tarihinde Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen göçmenlerin izlerini taşıdığını vurguladı.

Yazar Nevzat Çalıkuşu, Bursa'nın Balkanlar'dan gelen göçmenler için bir çekim merkezi olduğunu ve bu yarışmanın çok yerinde bir inisiyatif olduğunu ifade etti.

Yazar Hasan Erdem, çocukluğunun Balkan ve Yugoslav göçmenlerinin yoğun olduğu Bursa'da geçtiğini ve göç hikayelerini bizzat yaşayanlardan dinlediğini söyledi. Lozan Mübadelesi'nin etkilerini hala hissettiklerini ve bu yarışmanın bu tarihleri gelecek nesillere aktarma fırsatı sunduğunu belirtti.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Güray Süngü de yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Türk edebiyatına katkı sağlayacağına inandığı bu yarışmanın hayırlı olmasını diledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!