Muğla Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonlarındaki öğretmenler, ders ve etkinlik kitaplarının yanında dijital içerikler üretiyor, bu içerik ve materyaller ülke genelinde liseler ve EBA’da öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla’da 2016 yılından bu yana görev yapmakta olan kitap yazım komisyonları, takdire şayan çalışmalar sergiliyor. Hazırlamış oldukları ders materyalleri, Bakanlık tarafından onaylanarak Türkiye genelinde ders kitabı ve ders aracı olarak kullanılıyor. Komisyonlarda yazar (alan uzmanı), grafik tasarım uzmanı, rehberlik uzmanı, dil uzmanı, ölçme ve değerlendirme uzmanı, program uzmanı öğretmenler yer alıyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe, Ortaca ve Fethiye olmak üzere üç ilçede konumlanan ortaöğretim kitap yazım komisyonları öğretmenleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya geldi. İl Müdürü Emre Çay, öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek yürütülen güncel faaliyetler hakkında da bilgi aldı.
Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonları İl Koordinatörü olarak görev yapan İngilizce Öğretmeni Fethi Çimen, 7 yıldır yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında İl Müdürü Emre Çay’a bilgi verdi. İngilizce komisyon başkanı ve İngilizce kitapları yazarı da olan Fethi Çimen, “Muğla Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonları olarak sorumluluğu çok büyük çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla, geçtiğimiz yoğun süreçlerde sadece akademik olarak değil çok güçlü bir ekip çalışması da gerekiyor. İlk etapta, ders kitabı hazırlama adına hizmet vermeye başlasak da dünya genelinde ortaya çıkan ihtiyaçlara paralel olarak değişen materyal ve içerik türlerinin yanı sıra, özellikle pandemiden sonra uzaktan eğitime yönelik dijital içerikler, videolar, animasyonlar hazırlamak da sorumluluklarımız arasına girdi. Bu dinamik süreçlerde beklentileri karşılayabilmek adına sürdürülebilir bireysel gelişim çabalarımıza ek olarak, Bakanlığımızın düzenlediği çalıştaylar vasıtasıyla bilgilerimizi güncelliyor ve içerik oluşturma faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunun dışında dünya genelindeki müfredatların analizlerini ve çevirilerini yaparak kendi öğretim programlarımızla karşılaştırıyor, Bakanlığımıza raporlar sunuyoruz. EBA’da yazdığımız ders kitaplarımız ve hazırladığımız sorular da mevcut. Beceri ve etkinlik temelli, oyun temelli kitaplarımız da var. Bir kısmı sadece çevrim içi kullanılabiliyor. Hazırladığımız materyallerin Bakanlığımız tarafından onaylanarak Türkiye ve Bakanlığımız koordinasyonundaki bazı yurt dışı öğretim kurumlarındaki öğrencilere katkı sunması bizleri mutlu ediyor, onurlandırıyor” dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.