İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Muratpaşa Belediyesinden çocuklara doğa kampı

Muratpaşa Belediyesinden çocuklara doğa kampı
ÇOCUKLAR İÇİN YAZ BAMBAŞKA OLACAK ANTALYA’DA MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN ÇOCUKLARI YAZ TATİLİNDE BİLGİSAYAR BAŞINDA KALDIRAN, TELEFONU BİR KENARA BIRAKTIRAN DOĞA KAMPININ 2’NCİ SEZONU BAŞLIYOR. ZEYTİNPARK’TA DÜZENLENECEK KAMP İÇİN BAŞVURULAR BELEDİYENİN İNTERNET SİTESİNDE DEVAM EDİYOR. MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN GEÇEN YIL İLKİNİ DÜZELDİĞİ KAMP, BU YIL DA SOSYAL FIRSAT EŞİTLİĞİ VE TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI GELİŞTİRME DERNEĞİ İLE ATA DOĞA İZCİLİK GENÇLİK SPOR KULÜBÜ İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞECEK. EKİBE, AYRICA, TÜRKİYE’NİN YAŞADIĞI DEPREM FELAKETİNİN ARDINDAN KISA ADI MAKSAT OLAN ARAMA, KURTARMA VE SOSYAL AKTİVİTE TOPLULUĞU DA EKLENDİ. DOĞA KAMPI, 2 MİLYON 630 BİN METREKARE GENİŞLİĞİYLE TÜRKİYE’NİN BİR ŞEHİR MERKEZİNDEKİ EN BÜYÜK YEŞİL ALANI ZEYTİNPARK’TA DÜZENLENECEK. KAMPLA ÇOCUKLARIN DOĞAYLA BAŞ BAŞA KALDIKLARINDA KENDİLERİNE YETECEK BİLGİYE SAHİP OLMASI VE EKİP ÇALIŞMASI, LİDERLİK GİBİ KAVRAMLARLA TANIŞMASI HEDEFLENİYOR. AYRICA ÇOCUKLARIN OLASI BİR AFET DURUMUNDA TEMEL BİLGİ VE BECERİYE DE SAHİP OLMASINI AMAÇLAYAN KAMPA 10-15 YAŞ GURUBUNDAKİ ÇOCUKLAR KATILABİLECEK. KAYITLARIN BELEDİYENİN İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN DEVAM ETTİĞİ KAMP, 3’ER GÜRLÜK DÖNEMLER OLARAK GERÇEKLEŞECEK. KAMP, 8 DÖNEM DEVAM EDECEK. İLK KAMP 11-13 TEMMUZ’DA YAPILACAK.

Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen doğa kampı, yaz tatilinde çocukları bilgisayar başından uzaklaştırmayı ve doğa ile iç içe bir deneyim sunmayı amaçlayarak ikinci sezonuna başlıyor. Geçen yıl başlatılan bu kamp, bu yıl Sosyal Fırsat Eşitliği ve Teknoloji Okuryazarlığı Geliştirme Derneği ile Ata Doğa İzcilik Gençlik Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleşecek. Ayrıca, Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketinin ardından oluşturulan arama, kurtarma ve sosyal aktivite topluluğu olan MAKSAT da ekibe katıldı.

Doğa kampı, Türkiye'nin bir şehir merkezindeki en büyük yeşil alan olan 2 milyon 630 bin metrekarelik Zeytinpark'ta düzenlenecek. Bu kampta, çocukların doğa ile iç içe olmaları, temel bilgilere sahip olmaları ve ekip çalışması, liderlik gibi becerileri geliştirmeleri hedefleniyor. Ayrıca, çocukların olası bir afet durumunda temel bilgi ve becerilere sahip olmaları amaçlanıyor. Katılım için 10-15 yaş arasındaki çocuklar başvurabilirler. Kayıtlar, belediyenin internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Kamp, 3'er günlük dönemler halinde 8 dönem boyunca gerçekleştirilecek. İlk kamp, 11-13 Temmuz tarihlerinde başlayacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!