İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Nasreddin Hoca göle mayayı “bu kez tutacak” temennisi ile çaldı

Nasreddin Hoca göle mayayı “bu kez tutacak” temennisi ile çaldı
64. ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA ŞENLİĞİ KONYA'NIN AKŞEHİR İLÇESİNDE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE BAŞLADI.

64. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği, Konya'nın Akşehir ilçesinde coşkuyla başladı. Etkinlikler, temsili Nasreddin Hoca'nın Akşehir Gölü'ne mayayı "Bu kez tutacak" diyerek çalmasıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 64. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği'nin açılışı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla gerçekleşti. Şenliğin açılışında, Nasreddin Hoca'nın Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nden çağrılmasının ardından mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Temsili Nasreddin Hoca'nın eşeğe ters binerek heybesinden halka şeker dağıtması, renkli görüntüler oluşturdu. Kortej yürüyüşüne, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından Yeniköy Mahallesinde göle maya çalma programı düzenlendi. Temsili Nasreddin Hoca, mayayı "bu kez tutacak" diyerek çaldı. Maya çalma programının ardından Cumhuriyet Meydanında şenliğin resmi açılış programı gerçekleştirildi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Şehrimize ve Nasreddin Hoca’nın torunlarına layık zengin ve kaliteli bir içeriğe sahip kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu günlere ‘merhaba’ diyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, şenliklerin Nasreddin Hoca'nın anlatılması ve Akşehir'in tanıtılması açısından önemli olduğunu belirterek, etkinliklerin beş gün boyunca bir panayır havasında geçeceğini ifade etti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, şenlikleri bir "Halk Bayramı" olarak tanımlayarak, Nasreddin Hoca'nın tabiriyle dünyanın merkezinin burası olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Nasreddin Hoca'nın insan tabiatına ayna tutan bir rehber olduğunu belirterek, onun ahlaki vurgularıyla insanlara unutulmaz mesajlar verdiğini ifade etti.

Temsili Nasreddin Hoca'yı canlandıran Çetin Altay, onurlu bir görevi üstlendiği için teşekkürlerini iletti.

Şenlik kapsamında uluslararası düzeyde düzenlenen karikatür ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol mensupları tarafından takdim edildi. Akşehir'de 10 Temmuz'a kadar sürecek olan 64. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında, konserler, tiyatrolar ve birçok sanatsal etkinlik düzenlenecek. Etkinliklerle Akşehir ve Nasreddin Hoca'nın ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanıtılması hedefleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!