İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Nene Hatunun ismi artık camide yaşayacak

Nene Hatunun ismi artık camide yaşayacak
93 HARBİ SIRASINDA ERZURUM'DA AZİZİYE SAVUNMASINA KATILAN VE RUS İŞGALİNE KARŞI ERZURUM’DAKİ HALK DİRENİŞİNİN SİMGESİ HÂLİNE GELEN KAHRAMAN TÜRK KADINI NENE HATUN ADINA YAPILACAK OLAN CAMİNİN TEMELİ TÖRENLER ATILDI.

Erzurum'da, 93 Harbi sırasında Rus işgaline karşı verilen halk direnişinin sembolü haline gelen Nene Hatun'un anısına yapılacak caminin temel atma töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yakutiye ilçesinin Şükrü Paşa semtine inşa edilecek olan Nene Hatun Camii ve Külliyesi için temel atma töreni düzenlendi. Tören sırasında konuşan Nene Hatun Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma Yardımlaşma ve Koruma Derneği Başkanı Remiz Ertek, cami ve külliyenin 3,444 metrekarelik bir alan üzerine inşa edileceğini belirtti.

Ertek, projenin detaylarını açıklarken, "Cami ve külliye, 700 metrekarelik iki adet Kur'an kursunu içerecek. Ayrıca, 690 metrekarelik cami ibadet alanı ve 180 metrekarelik mahfil bulunacak. Cami, aynı anda 1,400 kişinin namaz kılmasına olanak sağlayacak. Caminin altında 411 metrekarelik çok amaçlı bir salon da yer alacak; bu alan hem taziye evi hem de sohbet için kullanılacak. Ayrıca, çocuklar için aktivite alanı, aşevi, yemekhane, bayanlar için etkinlik alanı, bay ve bayanlar için WC, şadırvan, kütüphane ve çay ocağı gibi alanlar da projede yer alıyor. Bugüne kadar katkı ve desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de camilerin birliğin simgesi olduğunu vurgulayarak, "Camiler, ebedi ve ezeli kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin somut bir ifadesidir. İslam'ın tevhid çağrısının ve tüm insanlığa sunduğu barış mesajlarının yankılandığı kutsal mekanlardır. Camiler, inşa edildikleri bölgelere anlam kattıkları için büyük ve gösterişli bir şekilde inşa edilirler. Kubbe ve minarelerin bulunduğu her yer, ezanların gökyüzüne yükseldiği yerler Müslüman topraklarıdır. Bizler gençlerimize ve çocuklarımıza dinimizi daha iyi anlatmak ve yaşatmak amacıyla inşa edilen camilere her türlü desteği veriyoruz" şeklinde konuştu.

Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can ve Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar da caminin bir an önce tamamlanıp ibadete açılması için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından katılımcılar, kurdele kesim törenine geçti. Törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, diğer davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!