İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar Batmanlı öğrencilerle buluştu

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar Batmanlı öğrencilerle buluştu
PROF. DR. AZİZ SANCAR VE TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL ONLİNE OLARAK BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONFERANS SALONUNDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU.

Prof. Dr. Aziz Sancar ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Batman Üniversitesi konferans salonunda öğrencilerle online olarak buluştu.

Batman Üniversitesi'nin "öğrenci buluşmaları, kırsal ve bölgesel kalkınmada üniversitenin rolü" programı kapsamında gerçekleşen etkinlikte, Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, öğrencilerle online bir araya geldi.

Prof. Dr. Sancar, konuşmasında gençlerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, gençlerle yapılan buluşmaların kendisine ayrı bir enerji verdiğini belirtti. Kendisiyle aynı duyguları paylaşan gençlerin heyecanının, düşüncelerinin ve kaygılarının kendisine tanıdık geldiğini ifade etti. Gençlere başarılarının ardındaki ilhamı, azmi ve çalışmalarını anlattı.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sancar, pes etmemesinin iki önemli nedenini paylaştı. Birincisi, kişisel bir neden olarak mağlubiyeti kabul edememe duygusu olduğunu ve bu yüzden pes etmediğini söyledi. İkincisi ise Amerika'da Türkiye'yi temsil ettiğini ve eğer başarısız olursa sadece kendi ismi değil, Türkiye'nin başarısız olacağı düşüncesiyle motive olduğunu açıkladı.

Öğrencilerin "Kimden örnek aldınız?" sorusuna cevap olarak Sancar, babasının çalışkanlığını ve annesinin eğitime verdiği önemi örnek aldığını belirtti. Ailesinin az gelirli olduğunu ve çalışkan bir aile geçmişi olduğunu söyledi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise 2023 yılında TEKNFEST programına 1 milyon kişinin katıldığını ve bu tür programların gençlere yönelik olduğunu vurguladı. TEKNFEST'in Türkiye'nin ve hatta insanlığın geleceğini yazdığını ifade eden Mandal, gençlerin sorunlara sessiz kalmadığını, çözüm getiren projeler ürettiklerini söyledi.

Programa, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Gaziantep İslami Bilim ve Teknolojiler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeyhmus Demir, öğrenciler ve il protokolünden yöneticiler katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!