İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Obezite ameliyatı sonrası doğru beslenme şart

Obezite ameliyatı sonrası doğru beslenme şart
MEDİCANA INTERNATİONAL İZMİR HASTANESİ BESLENME VE DİYET UZMANI MISRA AYDIN, OBEZİTE AMELİYATI SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLARI ANLATARAK ÖNERİLERDE BULUNDU.

Obezite, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de hızla artış gösterirken, kişinin sağlığı ciddi bir tehdit altına girdiğinde ve geleneksel kilo verme yöntemleri işe yaramadığında, obezite ameliyatı, giderek daha fazla tercih edilen bir seçenek haline gelmektedir. Ancak, kişi ameliyat sonrasında uygun bir şekilde beslenmezse kilo alımı ve mide hacminin yeniden artması gibi sorunlarla karşılaşabilir. Medicana International İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Mısra Aydın, obezite ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gereken kuralları anlatarak önerilerde bulundu.

Diyetisyen Mısra Aydın, obezite cerrahisinin kilo kaybı ve sağlık iyileştirmesi için etkili bir araç olduğunu, ancak sihirli bir çözüm olmadığını vurgulayarak, "Obezite ameliyatı sonrasında doğru beslenmeye özen göstermek çok önemlidir" dedi. Obezite ameliyatının hızlı kilo kaybına neden olduğunu, ancak bazı hastaların ameliyat sonrasında eski beslenme alışkanlıklarına geri dönebileceğini belirten Aydın, "Ameliyat sonrası kilo yeniden alınabilir, bunun nedeni ise ameliyat sonrasında yeme miktarının kontrol altına alınmaması ve yetersiz fiziksel aktivitedir. Kişi, ameliyatın kendiliğinden kilo kaybı sağlayacağı yanılgısına kapılmamalıdır" şeklinde konuştu.

Aydın, tüp mide ameliyatından sonra ömür boyu uygulanması gereken en önemli kuralın katı-sıvı besin ayrımını yapmak olduğunu vurgulayarak, "Yemeklerden yarım saat önce ve sonra sıvı alınmamalıdır. Bu, mide hacminin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur ve porsiyon kontrolünü uzun süre sürdürmeye yardımcı olur. Ayrıca, yüksek kalorili ancak düşük besin değeri olan yiyeceklerin sık tüketilmesi kilo alımına neden olabilir. Dengeli bir beslenme programı, kilo kaybının sürdürülmesi için çok önemlidir" diye açıkladı.

Obezite ameliyatları sırasında midenin yaklaşık olarak yüzde 80'inin alındığını ve porsiyonların önemli ölçüde azaldığını belirten Aydın, "Ancak beslenme programına uyulmadığında mide hacminin yeniden artabileceğini ve kilo alımının başlayabileceğini" söyledi. Ayrıca, obezite ameliyatından sonra uzun süre aç kalmak yerine az ama sık sık yemek yemenin kilo kaybını sürdürmeye yardımcı olabileceğini vurguladı.

Sonuç olarak, obezite ameliyatı birçok kişi için etkili bir kilo kaybı yöntemi olabilir, ancak ameliyat sonrası beslenme ve yaşam tarzı önemlidir. Özellikle besin seçimleri, porsiyon kontrolü ve fiziksel aktivite düzenli olarak göz önünde bulundurulmalıdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!