İstanbul
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ölen oğullarının adını yaşatmak için kırsaldaki okulda müzik sınıfı kurdular

Ölen oğullarının adını yaşatmak için kırsaldaki okulda müzik sınıfı kurdular
Salih KESKİN/MARDİN, (DHA)- İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuarı’nda öğrenciyken 2 yıl önce kalp krizi geçirip hayatını kaybeden müzisyen Haydar Eren Taş’ın (27) ailesi, onun anısını yaşatmak için Mardin’in Artuklu ilçesinin kırsal Çalışlı Mahallesi’ndeki Çalışlı Aziz Sağlam Ortaokulu’nda müzik sınıfı oluşturdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim görmekteyken, 17 Eylül 2021 tarihinde kalp krizi sonucu vefat eden Haydar Eren Taş'ın ailesi, oğullarının anısını yaşatma amacıyla Çocuklar İçin Çal Derneği aracılığıyla bir okulda müzik sınıfı oluşturma kararı aldı. Dernek yönetimi, Suriye sınırına yakın Artuklu ilçesinin Çalışlı Mahallesi'nde bulunan Çalışlı Aziz Sağlam Ortaokulu'nda bulunan bir dersliği, artık 'Haydareren Taş Müzik Sınıfı' olarak kullanılmak üzere düzenledi. Sınıfın açılış törenine, Haydar Eren Taş'ın annesi Sakine Taş, Artuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Kösesoy, Çocuklar İçin Çal Derneği Başkanı İbrahim Yalçın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Müzik sınıfının enstrümanlarına göz atan öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğa tanık olan Sakine Taş, bu anlar karşısında duygusal anlar yaşadı.

Emekli bir edebiyat öğretmeni olan Sakine Taş, oğlu Haydar Eren Taş'ın konservatuvar bölümünü birincilikle kazandığını ve keman konusunda büyük bir yetenek sahibi olduğunu dile getirerek, "O, diğer çocuklardan hiçbir farkı olmadan büyüdü ve her zaman bana, 'Anne, kendi çocuklarından çok, öğrencilerini daha çok seviyorsun' derdi. Ben de 'Hiçbirinizin farkı yok benim için. Hepiniz aynısınız' derdim. Haydar Eren, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na birincilikle girmişti. İyi bir keman virtüözüydü ve ileride bir orkestra şefi olmayı hayal ediyordu. Kendine bir hedef koymuş, azimle çalışıyordu ve 'Bunu başaracağım, üstesinden geleceğim' diyordu. Ben de okullarda konuşma yaparken, velilere, gençlere ve lise öğrencilerine hep onu örnek gösterirdim. 'Eğer isterseniz, başarabilirsiniz, üstesinden gelebilirsiniz' derdim. Yetenekli gençlerin daima var olması ve kaybolmaması için mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü o, mücadele eden bir gençti." şeklinde konuştu.

Çocuklar İçin Çal Derneği Başkanı İbrahim Yalçın ise açılan bu sınıfın gelecekte daha birçok Haydar Eren'in yetişmesine vesile olacağını belirterek, "Sanatçılar, virtüözler ve ustalar yetiştirmek için buradayız. Bu güzel sınıfın oluşturulmasında katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürümüze, şube müdürlerimize, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederiz. Şu anda müzik öğretmenimizin talebine göre bağlama, gitar, davul, ritim aletleri, piyano gibi enstrümanlarla ortaokul düzeyindeki çocuklarımızı güzel sanatlar liselerine hazırlamak ve onlara yeni bir yön kazandırmak için çalışıyoruz." dedi.

Artuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Kösesoy da bu özel sınıfın açılmasında Taş ailesinin emeğine teşekkür ederek etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!