İstanbul
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Omurga Kırıklarında Çimentolama Tedavisi


Omurga Kırıklarında Çimentolama Tedavisi
Omurgada travma yaşandıktan sonra oluşan kırıkların tedavisinde çimento yöntemi kullanılmaktadır. Bu gibi kırıklar, daha çok ileri yaşlardaki insanlarda görülür

Omurga Kırıklarında Çimentolama Tedavisi


Omurga Kırıkları Neden Olur?

Omurga kırıklarında kullanılan çimento yöntemleri, son dakika haberlerini sarsacak kadar sansasyonel bir haber olmayı başarmıştır. Omurgada travma yaşanmasından sonra oluşan kırıkların tedavisinde çimento yöntemi sıklıkla kullanılmaktadır. Bu gibi kırıklar, daha çok ileri yaşlardaki insanlarda görülse de istisnai durumlar her zaman vardır. Günlük yaşam içerisinde sürekli bir koşuşturma hali mevcuttur, dolayısıyla her türlü sebep omurga kırıklarına yol açabilir. 

Pek çok omurga kırığı türü mevcuttur; örneğin kemik erimesine bağlı omurga kırıkları, bir diğer adıyla osteoporoz omurga kırıkları diyebiliriz. Tıp dünyasında en çok bilinen adı osteoporozdur. Kemik erimesine bağlı omurga kırıkları, adından da anlaşılacağı üzere kemik erimesi sebebi ile kemiklerin çökmesi anlamına gelmektedir. Ciddi bir sağlık sorunudur ve kesin tedavi gerektirmektedir. Yürümekte zorluk çeken yaşlı insanların bir anlık dikkatsizliği sonucu yere düşmesiyle bile yaşanabilecek kadar ciddi bir sağlık sorunudur. Omurga kırıkları yalnızca düşme sonucu oluşmaz, vücutta başlayan bir kanser türünün kemiklere sıçramasıyla da kemik erimesine bağlı omurga kırıkları yaşanabilmektedir ve hiç de nadir bir durum değildir.


Omurga Kırığı Belirtileri Nelerdir?

Omurga kırıkları, ani bir şekilde başlayan sırt ve bel ağrıları ile uyarısını yapmaktadır. Fiziksel hareketlerin artışı ile birlikte ağrıda da bir artış gözlemlenir. Böyle bir durum yaşanırsa hareket kısıtlılığı gibi problemler yaşanabilir. Omurga kırıkları iyileşme süreci, bu tarz durumlara ve hastaların bünyesine göre değişiklik gösterebilir. Daha önceden başlamış ve uzun süredir devam eden ağrılara kamburluk, omurga eğriliği tıptaki adıyla skolyoz, boy kısalması, hareket etmekte güçlük çekme eşlik edebilmektedir. Bu gibi omurga kırıkları, geçici ağrılar ile kendini gösterebilir ve kemikte oluşan çökmenin süresi çok yavaş olabilir. 

Yaşanan omurga kırığı belirtileri, ilk başta kas incinmesi gibi düşünülebilir. Bu yüzden erken teşhis ve dikkatli bir muayene, bu noktada ciddi bir önem taşımaktadır. Kas incinmesi zannedilmesi, teşhisin konmasını geciktirebileceği için doktorların çok dikkatli olması gerekmektedir. Omurga kırıkları iyileşir mi noktası da bir diğer önemli konudur. Omurga kırıklarının iyileşip iyileşmemesi, uygulanan tedavi şekline bağlıdır. Omurga kırıklarının tedavisi iyi yapılmadığında solunum yollarınıza kadar tüm fonksiyonlarınızı engelleyebilecek ciddi problemlere davetiye çıkarabilir. Kaliteli bir tedavi ile hiç hasar almadan sorunsuz bir şekilde rutininize geri dönebilirsiniz. 


Omurga Kırıklarında Çimento Yöntemleri

Omurga kırıklarında çimento yöntemi, omurganın uğradığı travma sonrasında ortaya çıkan kırıkların tedavisi için geliştirilmiş bir yöntemdir. Pek çok doktor, hastalarına bu tedavi yöntemini uygulamaktadır. Bel omurga kırıkları, kalça ve göbek kırıkları gibi kırıklarda uygulanan bu tedavi yöntemi, daha çok ileri yaşlardaki insanlar için uygulanmaktadır. Çimento yöntemi ile birlikte omurga kırıkları çok kısa bir sürede kaynayıp iyileşebilmektedir.

Kifoplasti, yani çimentolama işleminde omurga kırığına çimento enjeksiyonu yapılmaktadır.  Bu işlemde, içe çöken kırık omurga parçaları bir balon yardımı ile kaldırılır. Kaldırılan kırık parçalardan hemen sonra balon çıkarılır ve kemik çimentosu ile doldurulur. Kifoplasti işlemi, çoğunlukla menopoz sonrasında kemik erimesi yaşayan orta yaş üstü kadınlarda uygulanmaktadır. Çimentolama işleminde esas amaç, omurganın daha sağlam bir hale getirilmesidir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!