İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Orman mühendisi adayları yerinde eğitim alıyor

Orman mühendisi adayları yerinde eğitim alıyor
BARÜ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ ULUS ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TOPLU HALDE

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, ormancılık alanındaki uygulamalara daha yakından tanıklık etmek amacıyla Ulus ilçesi ormanlarında bir araya geldi. Bu etkinliğe, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kırdar, Orman Fakültesi Orman Amenajmanı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Durkaya, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü, Şube Mühendisleri, Ulus İşletme Müdürü, İşletme Şefleri ve Muhafaza Memurları da katıldı.

Öğrenciler, Prof. Dr. Ali Durkaya liderliğinde gerçekleşen ekskürsüyon gezisi sırasında sürdürülebilir orman yönetimi konularını inceledi. Bu kapsamda, orman ve orman kaynaklarını koruma, doğaya uygun bir şekilde geliştirme ve sürdürülebilirliği sağlama hedefi doğrultusunda etkinlikler gerçekleştirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Ulus İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Kumluca Göknar ormanlarının sürdürülebilirliğini ve faydalanmanın sürekliliğini sağlamak amacıyla, değişik yaşlı ve düşey kapalı ormanlarda silvikültürel uygulamaları öğrencilere aktardı. Bu kapsamda, ağaçların ekolojik gereksinimleri, yaş, boy, çap sınıfları, biyolojik özellikleri ve ormanların genel durumu hakkında bilgiler verildi.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, eğitimlerin ormancılık alanındaki hataları en aza indirme amacını taşıdığını vurgulayarak, ormanların uzun yıllar boyunca düzeltilmeyen hataların sonuçlarını taşıdığını belirtti. Orman yönetim planları ve ormanların durumuna göre yaş, boy, çap sınıfları gibi faktörleri planlamak ve uygulamak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Öğrencilere ayrıca, ormancılık alanında kullanılan çağdaş yöntemler ve teknikler aktarılarak pratiğe döküldü. Bu şekilde, ormanlarda sürdürülebilir bir şekilde kaynakların korunması ve geliştirilmesi hedeflendi.

Eğitim gezisi boyunca öğrenciler, orman amenajmanlarında yer alan değişik yaşlı ve düşey kapalı ormanların ekolojik özelliklerini, ağaç türlerini, artım gücünü, iklim koşullarını ve daha fazlasını öğrenme fırsatı buldular. Bu sayede, orman yönetimi konusunda daha fazla bilgi edindiler ve uygulama alanında deneyim kazandılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!