İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu kaporta ve boyacılar Denizlide yetişiyor

Otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu kaporta ve boyacılar Denizlide yetişiyor
DENİZLİ'DE SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞININ KOORDİNASYONUYLA HAYATA GEÇİRİLEN “UMUDUNU MESLEĞİNLE YAŞAT” SOGEP PROJESİYLE KURULAN OTOMOTİV KAPORTA VE BOYA ATÖLYESİNDE, GENÇLERİN MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİ GELİŞTİRİLİRKEN OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU NİTELİKLİ TEKNİK ELEMANLAR DA YETİŞTİRİLECEK.

Denizli'de, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen "Umudunu Mesleğinle Yaşat" projesi kapsamında hayata geçirilen otomotiv kaporta ve boya atölyesi, gençlerin mesleki yeteneklerini geliştirmek ve otomotiv sektöründe nitelikli teknik personel yetiştirmek amacıyla kuruldu. Proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülüyor ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlandı.

Proje kapsamında Orhan Abalıoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde otomotiv gövde ve boya atölyesi kuruldu. Açılış programına Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, sektör temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, projenin genç işsizliği azaltmayı, öğrencilere nitelikli eğitim vererek otomotiv sektöründe çalışacak kalifiye personel yetiştirmeyi amaçladığını söyledi. Projede gençlerin mesleki becerilerini geliştirmelerine olanak tanındığını ve böylelikle genç istihdamının artırıldığını vurguladı. Aynı zamanda projenin otomotiv sektörünü teknolojik olarak ilerletmeyi ve geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Proje kapsamında kurulan kaporta boya atölyesinde, 18-29 yaş arası dezavantajlı genç işsizler ile okulda eğitim gören öğrencilere eğitim verilecek. Bu eğitimler sayesinde gençler mesleki becerilerini geliştirip özgüven kazanacaklar. Projenin bir parçası olan otomotiv firmaları, eğitimi tamamlayan gençleri istihdam ederek sektördeki nitelikli eleman eksikliğini gidermeye katkı sağlayacaklar.

Proje, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası'nın proje ortakları olarak yer aldığı bir iş birliği içeriyor. Ayrıca, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, otomotiv sektöründen 9 firmayla birlikte projeye katkıda bulunuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "Umudunu Mesleğinle Yaşat" projesine yaklaşık 1 milyon 358 bin TL bütçe ayırdı ve yüzde 83,60 destek oranıyla toplam 1 milyon 135 bin 193 TL destek verdi. Bu proje sayesinde gençlerin meslek liselerinde eğitim alması teşvik ediliyor ve otomotiv sektöründe nitelikli iş gücü yetiştiriliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!