İstanbul
26 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Özel tasarım dikilen gelinlik serginin ilgi odağı oldu

Özel tasarım dikilen gelinlik serginin ilgi odağı oldu
EDİRNE'DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE SARAÇLAR CADDESİ'NDE AÇILAN SERGİDE EL EMEĞİ GÖZ NURU ÖZEL TASARIM VE HAYAL GÜCÜNE DAYANARAK DİKİLEN GELİNLİK İLGİ ODAĞI OLDU.

Edirne'de düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi'nde sergilenen el emeği göz nuru tasarım gelinlik, büyük ilgi gördü. Edirne'deki meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar, yaptıkları el emeği göz nuru eserleri sergiyle tanıttılar. 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın etkinlikleri, ilköğretim öğrencilerinden oluşan mehteran takımının gösterisi ile başladı.

Saraçlar Caddesi'nde gerçekleşen etkinliklerde Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileri tarafından icra edilen mehteran takımının gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı'nın konuşmasının ardından, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı ürünlerin yer aldığı sergi açıldı. Sergide, Göç İdaresi Müdürlüğü'nün misafir ettiği sığınmacılar tarafından yapılan resimler ve el emeği ürünler de sergilendi.

Düzenlenen etkinlikte, kursiyerler hem uygulama yapma hem de ürünlerini satma fırsatı buldular. Serginin en dikkat çeken eseri, özel tasarım bir gelinlikti. Dikiş kursuna katılan Kafiye Savcı ve usta öğretici Sevinç Gökçe tarafından hayal gücüyle tasarlanan bu gelinlik, 2 ayda tamamlandı. Kafiye Savcı, gelinliği giyerek sergiye katıldı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Gelinliği görenlerin hazır mı olduğunu sorması üzerine Savcı, kendilerinin tasarladığını söyleyince büyük bir şaşkınlık yaşandı. Kafiye Savcı, emeklilik sonrası başladığı dikiş kursundan büyük keyif aldığını ve özellikle ev hanımlarının bu tür kurslara katılmasını tavsiye etti.

Edirne Halk Merkezi Dikiş Usta Öğreticisi Sevinç Gökçe ise kursiyerleriyle birlikte farklı tasarım ürünler dikmeye çalıştıklarını söyledi. Serginin açılışına katılan Edirne Vali Yardımcısı Sızdı Zehin, Milli Eğitim Müdürü Arpacı, Edirne Ticaret Müdürü Mahmut Altun, Edirne Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu ve diğer ziyaretçiler, sergiyi dolaşarak usta öğretici ve kursiyerlerden bilgi aldılar. Bu etkinlik, el sanatlarına ve yerel tasarımlara verilen değeri vurguluyor ve katılımcıların becerilerini sergilemelerine olanak tanıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!