İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Pep Guardiola: Sezonu Şampiyonlar Ligini kazanarak tamamlamak bizim için çok önemli”

Pep Guardiola: Sezonu Şampiyonlar Ligini kazanarak tamamlamak bizim için çok önemli”

Manchester City'nin Teknik Direktörü Pep Guardiola, yarınki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesinde bir basın toplantısında konuştu. Guardiola, oyuncularını final maçına nasıl hazırladıkları sorulduğunda, "Bu bütün sezon boyunca oynadığımız tek maç bu değil ve bu maçın da ne kadar önemli bir turnuva olduğunun farkındayız. İnsanların bu maçla ilgili düşüncelerini kontrol edemezsiniz. Bizim yapacağımız şey, Inter'i iyi anlatmak ve oyuncularımıza yeteri kadar performans göstermelerini anlatmak. Şu an İstanbul zamanı. Yapabildiğimiz kadarını yapmamız ve farkı göstermemiz gerekiyor." şeklinde cevapladı.

Guardiola, bu sezonu Şampiyonlar Ligi kupasını kazanarak sonlandırmak istediklerini belirterek, "Manchester City taraftarını mutlu etmemiz gerekiyor. Bizim için de sezonu bu şekilde sonlandırmak, Şampiyonlar Ligi'ni de kazanmak çok önemli. Bunu gerçekleştirmek için buradayız. Maçı kazanmak isteyeceğiz." dedi.

Oyuncularına nasıl bir mesaj verdiği sorusuna ise Guardiola, "Size dersleri söylemek isterdim ama bilmiyorum çünkü farklı maçlar farklı finallerdir. Her maç farklı bir turnuvadır ve kafamızda olanı sahaya dökmek en önemlisi. Oyuncularıma bunu söylüyorum. Bir planınız olsun, iyi iletişim kurun ve hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Olabilecek her şeye karşı hazırlıklıyız. Rakibimize saygı duyuyoruz. Onlara gidin ve savaşın diyorum." şeklinde yanıtladı.

Ayrıca, Inter'in başarılı forveti Lautaro Martinez hakkında konuşan Guardiola, "2 forvet oyuncusuyla oynadığınızda 5-4-1 oynadığınızda farklı senaryolar söz konusu. Hücumsal anlamda farklı bir strateji izlemeniz gerekiyor. Martinez ile ilgili çok şey söyleyemem. Dünya Kupası şampiyonu bir oyuncu. Bu oyuncunun özel bir tarafı var demek oluyor. Çok iyi bitirici bir tarafı var. 2 takım da Şampiyonlar Ligi Finali oynayacak." ifadelerini kullandı.

Guardiola, Inter'in pas bağlantılarını bozmak için savunmada sıkı çalışmalarının gerektiğini belirterek, "Çok zor bir soru. Bastoni ile yaptıkları harika. Hücum oyuncularıyla kurduğu bağlantılar pas alışverişi çok etkileyici. Biz de bu bağlantıları bozmak için sıkı savunma yapmalıyız. 5 oyuncu arkada, 2 oyuncu önde hücum yapmak da zor. Bu, Premier Lig'den bildiğimiz bir şey ama buna yarın da çözüm bulmamız gerekecek." dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!