Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Cumhur Aydemir, son dönemde yaşanan sel ve su taşkınlarının enfeksiyon hastalıklarında artışa neden olabileceğine dikkat çekti. Özellikle yaz aylarında su kaynaklı mikroorganizmaların arttığını belirten Prof. Dr. Aydemir, temiz su kullanımının önemine vurgu yaparak, sel sularının içme sularını etkileyebileceğini ve suların şüpheli olduğu anlarda kaynatılarak içilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, evde kullanılan suyun da temiz olması gerektiğini ve besinlerin kaynatılmış suyla temizlenerek saklanması ve uygun koşullarda tüketilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Özellikle çocukların daha savunmasız olduğunu ve su kaynaklı enfeksiyonlara daha duyarlı olduklarını belirten Prof. Dr. Aydemir, sel ve su taşkınlarının sonrasında bağırsak enfeksiyonları, gastroenteritler, tifo gibi hastalıkların sıkça görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, banyo yaparken dahi kullanılan suyun enfeksiyonlara neden olabileceğini ve kişisel hijyenin önemli olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Aydemir, su kaynaklı hastalıklardan korunmak için temiz su kullanımı, suların şüpheli olduğunda kaynatılması, besinlerin kaynatılmış suyla temizlenerek saklanması ve uygun koşullarda tüketilmesi gibi önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, çocuklarda ateş, kusma, sulu dışkılama, halsizlik gibi belirtiler görüldüğünde hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Aydemir’den sel sonrası su kullanımı uyarısı
Ali Sencer ARSLAN/ZONGULDAK (DHA)- ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Cumhur Aydemir, son günlerde yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından enfeksiyon hastalıklarında artış olabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Aydemir, yaz mevsiminde su ile bulaşan mikroorganizmaların arttığını belirterek, ”Bu hastalıklara karşı korunmak için herkesin temiz su kullanması, suların etkilendiğini düşündüğümüz anlarda kaynatılarak içilmesi, evimizdeki besinlerin de kaynatılmış sularla temizlenerek saklanması ve uygun koşullarda tüketilmesi; bağırsak enfeksiyonları ve besin zehirlenmelerine karşı uygun bir yöntemdir” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Yayaya çarpan sürücü aracını bırakıp kaçtı, ekipler araçta köpek buldu
- Evin içini saran alevlere vatandaş hortumla müdahale etti
- Kastamonuda feci kazada araç hurda yığınına döndü: 1 ölü, 1i ağır 2 yaralı
- Edirnede nefes kesen göçmen operasyonu: 17 kaçak göçmen ve 1 FETÖ şüphelisi yakalandı
- Bağcılarda izinsiz gösteri yapan grup polise taşla saldırdı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.