Genital bölgedeki şekil bozukluklarının cinsel yaşamda özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkati çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Türkan Gülpınar, “Genital estetikte temel amaç, sosyal ve cinsel uyumu artırmak” dedi.
Genital bölgede zaman ve yaşa bağlı olarak sonradan ya da doğuştan oluşan şekil bozukluklarının giderilmesinde kullanılan estetik yöntemlerinin tıpta ‘vajinal genital estetik girişimleri’ şeklinde adlandırıldığını ifade eden Liv Hospital Ankara Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Prof. Dr. Türkan Gülpınar, dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu. Gülpınar, “Genital estetikte kadın genital bölgesine cerrahi ve cerrahi olmayan müdahaleler ile kişiye özel etkili sonuçların elde edilebilir. Bu tedavide temel amaç, kadının gerek sosyal açıdan iyi hissetmesini sağlamak gerekse de cinsel hayatında partneriyle uyumunu artırmaktır” dedi.
“Özgüven eksikliğine yol açabilir”
Genital bölgede olan şekil bozukluklarının cinsel yaşamda özgüven eksikliğine yol açabileceğini ve kadının cinsel hayatını ve günlük yaşantısını olumsuz etkileyebileceğini aktaran Prof. Dr. Gülpınar, şunları dile getirdi:
“Genital bölgedeki şekil bozuklukları, kadınlarda zamanla cinsel isteksizlik, akıntı veya ilişki sırasında anksiyete gibi ciddi sorunlar oluşturabilir. Kadın dış genital organları anatomisine bakıldığında bu bölge dış görüntüde mons pubis dediğimiz ön kısım, labia majoralar (dış dudaklar), labia minorlar (iç dudaklar), klitorisden (labia minörlerin üste ki birleşim yeri) oluşur. Cinsel bölge ile ilgili sorunlar doğumsal, gelişimsel ve gebelik sonrası ortaya çıkabilir.”
“Kişiye özel sonuçlar elde edilebilir”
Prof. Dr. Türkan Gülpınar, genital estetikte kadın genital bölgesine cerrahi ve cerrahi olmayan müdahaleler ile kişiye özel etkili sonuçların elde edilebildiğini ve gerek sosyal olarak kendisini iyi hissetmesi gerekse de cinsel hayatında partneriyle uyumunun artmasının temel amaç olduğunu vurguladı.
Genital bölge estetiğinin, genital kas ve bağlarının yeniden şekillendirilmesi ile bozulan anatominin eski haline dönüştürülmesi olduğunu anlatan Prof. Dr. Gülpınar, labioplasti ya da perineoplastinin vajinanın dış görünüşüne yönelik yapılan estetik işlemi olduğunu; vajinoplastinin ise vajinanın iç yapısına uygulanan bir estetik işlem olduğunu aktardı.
“Cinsel ilişkiden zevk almasına da destek oluyor”
Kadınların genellikle genital estetiği vajinal genişlik ve iç dudakların büyüklüğüne bağlı olan sarkıklık sebebiyle yaptırdığını ifade eden Prof. Dr. Gülpınar, bir yandan genital bölgenin estetik görüntüsünün iyileştirilerek kadının özgüveninin artırılması sağlanırken, aynı zamanda cinsel ilişkiden zevk almasına da destek olunacağını söyleyerek açıklamalarına son verdi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.