Sağlıklı ve lezzetli kurban eti elde etmek için önemli ipuçları veren Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Güzin Kaban, hayvan seçiminin yanı sıra kurbanlık hayvanların stresten uzak tutulması gerektiğini belirtti. Stresli hayvanların et kalitesinin düşebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, kesim işleminin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini ve kanın iyi bir şekilde akıtılması gerektiğini vurguladı.
Kesim sonrasında etlerin sıcakken hemen buzdolabına konulmaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Güzin Kaban, sıcak etin buzdolabına konulmasının etin sertleşmesine neden olabileceğini açıkladı. Ayrıca, etin pişirme yöntemlerini etin cinsine göre seçmenin önemli olduğunu belirtti. Izgara yaparken daha yumuşak etlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi ve mangal yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Yanlış pişirme yöntemleriyle etin sağlıksız hale gelebileceğine dikkat çekti.
Kaban ayrıca, etin doğrudan ateşle temas etmemesi ve et ile ateş arasında belirli bir mesafenin korunması gerektiğini söyledi. Bu, yüksek sıcaklıklarda etin kanserojen bileşikler oluşturma riskini azaltabilir.
Prof. Dr. Güzin Kaban: Kurbanlıkları stresten uzak tutun
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROF. DR. GÜZİN KABAN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Bakan Bak: “Hiç kimse bu ülkeye diz çöktüremeyecek”
- Ayvacıkta 44 kaçak göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı yakalandı
- Kütahyada üst geçit çalışmaları yeniden başladı
- Tokatta kayıp emekli polis memuru sulama kanalındaki aracı içinde ölü bulundu
- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ali Kuşçu eserler sergisine katıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.