İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Prof. Dr. Murat Tosun: Kurban etini 24 saat dinlendirin

Prof. Dr. Murat Tosun: Kurban etini 24 saat dinlendirin
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. MURAT TOSUN

Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da vatandaşlar, kurban etinin saklanması ve tüketilmesi hakkında sorular sormaktadır. Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun, etin beslenme açısından önemini vurgulayarak, "Et, hayvansal kaynaklı gıdalar arasında önemli bir yer tutar. Protein bakımından zengindir ve vücuda gerekli aminoasitleri sağlar. Ayrıca A vitamini ve B grubu vitaminler ile demir ve fosfor gibi mineralleri içerir. İştah açıcı, lezzetli ve doyurucu bir gıda maddesidir." dedi.

Prof. Dr. Tosun, etin kalitesini etkileyen faktörleri sıralayarak, "Hayvanın türü, ırkı, cinsiyeti, yaşı, beslenme programı, kesim öncesi stres durumu, kesim yöntemi, soğutma ve depolama koşulları ve pişirme yöntemi etin kalitesini etkileyen faktörlerdir. Kesilen hayvanın eti, mümkünse 0-4 derecede en az 24 saat boyunca dinlendirilmelidir. Taze et, pişirilmeden önce tüketilmelidir. Etin pişirilmesi, duyusal ve dokusal özelliklerini geliştirme, lezzetini artırma ve gıda güvenliğini sağlama amaçlarına hizmet eder. Etin iç sıcaklığı, pişirme sırasında en az 75 dereceye ulaşmalıdır." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!