İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Putin, ordunun isyancıları etkisiz hale getirmesi için emir aldığını duyurdu (2)

Putin, ordunun isyancıları etkisiz hale getirmesi için emir aldığını duyurdu (2)
Beril SÖNMEZ, (DHA) ?? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da Rusya adına savaşan paramiliter Wagner grubunun paralı askerlerinin lideri Yevgeny Prigozhin’in isyanıyla ilgili bugün ulusa seslendi. Putin, Rus ordusunun ve diğer güvenlik güçlerinin isyancıları etkisiz hale getirmek için gerekli emirleri aldığını vurgulayarak ülkeyi ve halkı savunmak için ‘her şeyi yapacağını’ belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da Rusya adına savaşan paramiliter Wagner grubunun lideri Yevgeny Prigozhin'in isyanı hakkında ulusa seslendi. Putin, Rus ordusu ve diğer güvenlik güçlerinin isyancıları etkisiz hale getirmek için gereken emirleri aldığını ve ülke ve halkı savunmak için her türlü önlemi alacaklarını vurguladı. Putin'ın konuşmasından bazı önemli ifadeler şunlardır:

- "Ayrıca aldatma veya tehdit yoluyla bir suç macerasına sürüklenen, ciddi bir suçun - silahlı bir isyanın - yoluna itilenlere de sesleniyorum."

- "Ve bu nedenle birliğimizi bölen eylemler, aslında şu anda cephede savaşan halkımızdan, silah arkadaşlarımızdan gelen döneklerdir. Bu ülkemizin ve insanımızın sırtına vurulan bir bıçaktır."

- "(1917 Birinci Dünya Savaşı'nda) Ruslar Rusları öldürdü, kardeşler – kardeşleri ve ülkeyi bölen, paramparça eden her türlü siyasi maceracı ve dış güç, bencilce çıkar elde etti. Bunun bir daha olmasına izin vermeyeceğiz. Her türlü tehdide karşı hem halkımızı hem de devletimizi koruyacağız. İç ihanet dahil."

- "Ve karşı karşıya olduğumuz şey tam anlamıyla bir ihanettir. Aşırı hırslar ve kişisel çıkarlar ihanete yol açtı. Ülkemize, halkımıza ve Wagner grubunun askerleri ve komutanlarının diğer birlik ve alt birimlerimizle yan yana savaştığı ve öldüğü davaya ihanet etmek."

- "İhanet yoluna kasten girenler, silahlı isyan hazırlayanlar, şantaj ve terör yöntemlerine girişenler, kaçınılmaz cezalarını çekecekler, hesaplarını hem hukuk önünde hem de milletimiz önünde vereceklerdir."

- "Rusya Devlet Başkanı ve Başkomutan olarak, bir Rusya vatandaşı olarak vatanı savunmak, anayasal düzeni, vatandaşların yaşamlarını, güvenliklerini ve özgürlüklerini korumak için her şeyi yapacağım. Askeri isyanı örgütleyen ve hazırlayan, silah arkadaşlarına karşı silah kaldıran, Rusya'ya ihanet etti. Ve bunun hesabını verecekler."

Bu özgünleştirme, Vladimir Putin'in isyanla ilgili ulusa seslendiği konuşmasının ana hatlarını koruyarak yazılmıştır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!