Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde duyurduğu, Yükseköğretim Kurulunun ayırdığı özel kontenjanla Uşak Üniversitesine yerleşen 34 yaşını tamamlayan 94 kadın öğrenciyle kahvaltıda buluştu.
Uşak Üniversitesi yemekhanesinde gerçekleşen toplantıda Rektör Savaş, öğrencilerle tek tek tanışıp sohbet ederken, okuma azimlerinden dolayı onları tebrik etti.
Bizim kültürümüzde “Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek vardır” diyen Prof. Dr. Savaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın sunduğu imkânla üniversitemizi tercih edip ülkemizin farklı şehirlerinden gelen sizleri tebrik ediyorum. Yükseköğretim Kurulumuzun, daha çok kadının yükseköğretim sistemine dahil olmasına katkı sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez yaptığı uygulama sayesinde üniversite eğitimi alıp, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaksınız. Kaç yaşında olursanız olun okuyun; okumanın, öğrenmenin yaşı yok. Buraya gelerek hem içinizde uhde kalan eğitimi alıyorsunuz, hem de sizden daha genç olan sınıf arkadaşlarınıza azminizle örnek oluyorsunuz. Gençlerin sizden öğreneceği çok şey var. Hedeflerinize ulaşmanızda üniversite olarak elimizden gelen yardımı yapmak için buradayız. Bir sıkıntınız, sorununuz olduğu zaman kapımız her zaman açık ayrıca ‘Rektör İletişim Sistemi’ üzerinden bana direkt ulaşabilirsiniz.” dedi.
Öğrencilik ve hocalık döneminde yaşadığı olaylardan örneklerle eğitimin önemine, insanların azmedince nasıl başarıya ulaştıklarına dikkati çeken Rektör Savaş, “Sizleri mesleklerinizde başarılı kişiler ve akademisyenler olarak görmeyi umuyorum” diye sözlerini tamamladı.
-Her öğrenci farklı bir hikaye-
Uşak Üniversitesinin personeliydiler, öğrencisi oldular
Tanışma toplantısına katılanlar arasında Uşak Üniversitesinin personeli iken öğrencisi olanlar da vardı. 10 yıldan fazla zamandır Uşak Üniversitesinde çalıştığını söyleyen Raziye Gür, kızının teşviki ile üniversite sınavına girdiğini söylerken, “Kızım şu anda yüksek lisans yapıyor. Babasına ve bana ‘yıllarca siz beni okuttunuz. Şimdi de ben sizi okutacağım. İkinizin de üniversite okumasını istiyorum’ dedi. Onun teşviki ve desteği ile sınava girdim ve yerel yönetimler bölümünü kazandım.” şeklinde konuştu.
Uşak Üniversitesinde çalışan bir diğer isim ise Cazibe Süzme. O da hikayesini şöyle anlattı: “Üniversite okumak hep istediğim bir şeydi. İmkân olunca sınava girdim ve çalıştığım üniversiteyi kazandım. Yıllardır çalıştığım kurumda artık öğrenciyim. Bu bana hem azim hem de mutluluk veriyor” dedi.
30 yıllık hayali için üniversitede
Her zaman arkeolojiye meraklı olduğunu ve bu alanda eğitim almak istediğini söyleyen Hacer Aral ise “Yıllar önce sanat tarihi öğretmenliği kazandım, ailem istemediği için okuyamadım. Arkeolojiye ayrı bir ilgili ve sevgim vardı. Arkeoloji 30 yıllık hayalimdi. Arkeolojik alanları gezmeyi, incelemeyi çok seviyorum. Dersler için çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.
Üniversite okumak için Uşak’a taşındı
Uşak Üniversitesi Psikoloji Bölümünde eğitim almaya başlayan Yıldız Bay okumak için iki çocuğu ile Uşak’a taşındığını söyledi. Yıllardır psikoloji okumak istediğini ve farklı nedenlerden dolayı okuyamadığını söyleyen Bay, Uşak Üniversitesini kazanınca eşini ikna edip Uşak’a taşındıklarını söyledi. İki çocuğu olan Yıldız Bay, yıllardır hayalini kurduğu bölüme yerleştiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Okulu bitirdikten sonra bu alanda çalışmayı çok istediğini ifade etti.
24 tercihine psikoloji yazdı
Üniversite tercihlerinde 24 tercihin hepsine psikoloji bölümünü yazdığını söyleyen Azize Cemal, Diyarbakır’dan geldiğini ve yurtta kaldığını ifade etti. İstediği bölümü okumanın ve yurtta kalmanın farklı bir his olduğunu söyleyen Cemal, “Psikoloji okumayı çok istiyordum, hedefime ulaşmak için çok çalıştım. Bu yıl yerleşemeseydim sınava tekrar hazırlanacaktım” diyerek içindeki okuma isteğini dile getirdi.
Toplantı Rektör Prof. Dr. Savaş’ın kadın öğrencilere karanfil vererek, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.