İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi’nde robotik cerrahi teknolojisi kısa sürede yoğun ilgi görürken, bilgisayar grafikleriyle gerçek görüntülerin birleştirilmesini sağlayan CGI (Computer Generated Imagery) teknolojisiyle hazırlanan video, bu alanda oluşturulan ilk video oldu. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, "Uzman hekimlerimiz ve teknolojiyi bir araya getirmeyi sürdürüp hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Özel sağlık sektöründe yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, Da Vinci Robotik Cerrahi teknolojisini hastaların hizmetine sundu. Hem ameliyatı yapan hekime hem de hastaya birçok avantaj sağlayan robotik cerrahi teknolojisi, kısa sürede oldukça fazla tercih edildi. Üroloji bölümünde Prof. Dr. Gökhan Koç ve Op. Dr. Taha Çetin, genel cerrahi bölümünde Prof. Dr. Özgür Fırat ve Doç. Dr. Tayfun Yoldaş ile çocuk cerrahisi bölümünden Prof. Dr. Emre Divarcı, robotik teknolojisini en sık kullanan ameliyat hekimler olarak dikkat çekti. Hem çocuklarda hem yetişkinlerde kullanılan robotik cerrahi teknolojisinin en küçük hastası 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Elif Öztürk, en büyük hastası ise 84 yaşındaki Aydoğan Aksu oldu. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından gelen hastalar da yine robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu.
"Teknolojiyi yakından takip etmeye devam edeceğiz"
Robotik cerrahiyle başarılı ameliyatlar devam ederken, CGI teknolojisi kullanılarak dikkat çeken bir video oluşturuldu. Bilgisayar grafikleriyle gerçek dünya görüntülerinin birleştirilmesini sağlayan CGI teknolojisiyle robotik cerrahi teknolojisini izleyicilere gerçekçi bir şekilde sunmayı amaçlayan video, robotik cerrahi teknolojisi alanında CGI teknolojisiyle oluşturulmuş ilk video olma özelliğini taşıyor.
Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, teknolojiyi yakından takip etmeye devam edeceklerini söyledi. Kubba, “Medical Point Hastaneleri olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Robotik cerrahi teknolojisi de bunlardan yalnızca bir tanesi. Bu teknoloji ile gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaşayan hastalarımıza şifa dağıtmaya devam ediyoruz. Yetenekli hekimlerimiz ve teknolojiyi bir araya getirmeyi sürdürüp hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte CGI teknolojisiyle hazırlanan videoyu kullanarak robotik cerrahi teknolojisini daha geniş kitlelere tanıtmak, bu alanda bir ilke imza atmamızı sağladı” dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.