İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Şafak vakti koçbaşlarıyla özel harekat girdi, narkotik köpeği Truva buldu...29 tutuklama

Şafak vakti koçbaşlarıyla özel harekat girdi, narkotik köpeği Truva buldu...29 tutuklama
BURSA MERKEZLİ 4 İLDE UYUŞTURUCU SATICILARINA YÖNELİK ŞAFAK VAKTİ GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA ÖZEL HAREKAT VE NARKOTİK POLİSLERİ KOÇ BAŞLARIYLA ZANLILARIN KAPILARINI KIRIP OPERASYON YAPTI. NARKOTİK KÖPEĞİ TRUVA DA UYUŞTURUCULARIN YERLERİNİ BULDU. OPERASYON ÇERÇEVESİNDE GÖZALTINA ALINAN 41 KİŞİDEN 29'U TUTUKLANIRKEN, 12 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI. DOSYANIN İLK AYAĞINDA DA DAHA ÖNCE 21 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI. TOPLAMDA TUTUKLU SAYISI 51'E YÜKSELDİ.

Bursa merkezli 4 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen şafak vakti operasyon, özel harekat ve narkotik polislerinin koç başlarıyla zanlıların kapılarını kırmasıyla başladı. Bu önemli operasyon sırasında narkotik köpeği Truva da uyuşturucuların saklandığı yerleri tespit etti. Toplamda 41 kişinin gözaltına alındığı operasyon sonucunda, 29 kişi tutuklandı ve 12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu operasyon, daha önce gerçekleştirilen operasyonun devamı niteliğindeydi ve toplam tutuklu sayısı 51'e yükseldi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, 6 ay süren titiz bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirildi. Bu çalışmada, birbirleriyle bağlantılı ve örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapan 63 şahsın tespit edilmesi ve yerlerinin belirlenmesi sağlandı. Operasyon, Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi'nde başladı ve İstanbul, İzmir ve Bilecik illerini kapsadı. Operasyon için 120 ekip, 10 Narkotik dedektör köpeği, 2 drone ve bin personel görev aldı. Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisleri de operasyona destek verdi.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda 21 kilo 150 gram metamfetamin, 721 gram esrar, 116 adet ecstasy hap, 10 gram sentetik kannabinoid, 14 adet tabanca, 39 adet fişek, 1 adet av tüfeği, 3 adet hassas terazi ve 207 bin Türk Lirası ele geçirildi.

Bu hafta içinde gerçekleştirilen operasyonun ardından dün gece adliyeye sevk edilen 29 kişi tutuklanırken, 12 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 6 aydır süren operasyonun sonucunda daha önce de 22 kişi tutuklanmıştı. Operasyonlarla ilgili olarak vatandaşların ihbarlarının önemli olduğu vurgulandı ve kimliklerinin gizli tutulacağı belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!