Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan ve yüksek lisans öğrencisi Kübra Gülşen tarafından yapılan bir araştırma, fındık yağının diğer yemeklik yağlara göre ısıya en dayanıklı yağ olduğunu ortaya koydu.
Doç. Dr. Çakmak Arslan, fındık yağının kalp sağlığını koruma, kanser riskini azaltma ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi birçok faydasının bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, yüksek oranda tekli doymamış yağ asidi ve E vitamini içerdiğini belirtti.
Araştırma, fındık yağının ısıya karşı ne kadar dayanıklı olduğunu inceledi. Çalışma sonuçlarına göre, fındık yağının natürel sızma zeytinyağına kıyasla kızartma sırasındaki ısıya daha dayanıklı olduğu görüldü. Bu, fındık yağının özellikle kızartmalarda kullanılabilirliğini artırıyor.
Sonuç olarak, fındık yağının sadece enerji kaynağı olarak değil aynı zamanda sağlık açısından da faydalı bir yağ olduğunu vurgulayan Çakmak Arslan, günlük diyetlere eklenmesini öneriyor ve bu yağın sadece yemeklerde ve salata soslarında değil, kızartmalarda da rahatlıkla kullanılabileceğini belirtiyor.
Sağlıklı bir hayat için fındık yağı tüketimini önerdi
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. GÜLGÜN ÇAKMAK ARSLAN VE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ KÜBRA GÜLŞEN FINDIK YAĞININ DİĞER YEMEKLİK YAĞLAR İÇİNDE ISIYA EN DAYANIKLI YAĞ OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARDI.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.