İstanbul
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Şanlıurfada acı biberin hasadı sürüyor

Şanlıurfada acı biberin hasadı sürüyor
ŞANLIURFA’DA ACI BİBERİN HASADI SÜRÜYOR

Şanlıurfa’da Ağustos ayında başlayan acı biberin tarlada hasadı devam ediyor. Sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıktığı tarlada, işçiler tarafından zahmetle toplanan kırmızı renkteki biberler, çeşitli işlemlerden geçirilerek pul biber ya da reçel olarak yemeklere tat ve lezzet veriyor.


İlkbaharda fide olarak ekilen, bakım ve sulamanın ardından ürünü elde edilen biberler bu yıl kavurucu sıcağın etkisi ile erken hasat edilmeye başlandı. Tarlada yetişen biber, sıcağın etkisi ile çabuk olgunlaşıp kırmızı rengi alıyor. Bu da tarlada çalışan işçilerin işini daha da zorlaştırıyor. Tadı ve kokusuyla birçok yemeğe lezzet katan, tescilli kırmızı renkteki biberler, kadınlar tarafından toplandıktan sonra yıkanarak ayıklanıyor.


Gölgelik bir alana getirilen biberler, temizlendikten sonra doğranarak yere serilen bezlerin üzerine dökülüyor. Güneş altında kurutulmaya bırakılan biberler, çeşitli işlemlerden geçerek isot (pul biber) veya biber reçeline dönüşüyor.


Ceylanpınar ilçesine bağlı kırsal Dikili Mahallesi’nde devam eden hasat ile ilgili konuşan işçiler, sabahın erken saatlerinde başlayan hasat mesaisinin sıcak hava nedeniyle 14.00 itibarıyla son bulduğunu söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!