İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sındırgıda başpehlivan Hasan Cengiz oldu

Sındırgıda başpehlivan Hasan Cengiz oldu
YAĞCIBEDİR YAĞLI GÜREŞLERİ'NDE KIRAN KIRANA GEÇEN GÜREŞLERDE BAŞPEHLİVANLIK KÜRSÜSÜNE HASAN CENGİZ ÇIKTI

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen 23. Yağcıbedir Yağlı Güreşleri'nde büyük heyecan yaşandı. Yağcıbedir halı kültürünü yaşatma amacı güden ve ata sporlarına destek veren bu organizasyon, gençlerden yaşlılara, hatta kadınlar dahil her kesimden binlerce izleyiciyi kendine çekti. Güreşler, özellikle kadınların ilgisiyle dikkat çekti ve güreşen çocukların aileleri de tribünlerde coşkuyla destek verdi.

Sındırgı Geleneksel Türk Sporları Merkezi Kocakonak Er Meydanı'nda düzenlenen bu organizasyona ülke genelinden 400 pehlivan katıldı. Başpehlivanlık kategorisinde finalde Menderes Saltuk'u yenen Hasan Cengiz, büyük bir başarıya imza atarak başpehlivanlık unvanını elde etti. Hasan Cengiz'in ödülü, geleneksel bir şekilde Yağcıbedir işlemeli pehlivan kemeri ve Yağcıbedir Halısı oldu. Ayrıca, güreşleri izlemeye gelen Kadriye Çakırca, başpehlivan Hasan Cengiz'e özel bir ödül olarak 20 bin TL takdim etti.

Sındırgı, eski güreş geleneklerini yaşatan nadir bölgelerden biri olarak bilinir. Bu bölgede düğünlerde bile güreşlerin yapıldığı unutulmaya yüz tutmuş gelenekler yeniden canlanmış durumda. Eski güreşlerde ödül olarak verilen 1 kese leblebi ve 2 metre basma, bu yıl da geleneğe uygun bir şekilde pehlivanlara hediye edildi.

Ağalık ihalesi ise geçen yılın ağası olan Alaattin Şenel tarafından 1 milyon lira destekle kazanıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Şenel'e katkılarından dolayı teşekkür ederek, özel bir tesbih ve 3 bin yıllık kültür mirası el dokuma Yağcıbedir Halısı hediye etti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, genç nesillere ata sporu güreşleri aktarmak ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ve bu hedefe ulaştıklarını belirtti. Ayrıca, Sındırgı'nın doğal güzelliklerini ve geleneksel sporları koruma konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Güreşler, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanlarından İbrahim Sönmez, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok ve Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Birol Şahin, Sındırgı Kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve çevre il ve ilçe belediye başkanları ile birçok sporsever tarafından izlendi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!