İstanbul
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sırbistanda şampiyon olan Ragbi Milli Takımı yurda döndü

Sırbistanda şampiyon olan Ragbi Milli Takımı yurda döndü
SIRBİSTAN’DA DÜZENLENEN RAGBİ AVRUPA 7’Lİ ERKEKLER KONFERANS 1 MÜSABAKALARINI ŞAMPİYONLUKLA TAMAMLAYAN RAGBİ MİLLİ TAKIMI, YURDA DÖNDÜ.

Sırbistan'da gerçekleşen Ragbi Avrupa 7'li Erkekler Konferans 1 müsabakalarında zaferle dönen Ragbi Milli Takımı, Türkiye'ye döndü. Belgrad'da düzenlenen turnuvada tüm maçlarını kazanarak şampiyon olan milli takım, büyük bir karşılama ile karşılandı.

Milli takım kafilesini taşıyan uçak, Belgrad'dan İstanbul'a iniş yaptıktan sonra sporcular ve teknik ekip coşkulu bir şekilde karşılandı. Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin ve diğer federasyon yetkilileri, alt yaş kategorilerindeki ragbi sporcularıyla birlikte ellerinde çiçekler ve Türk bayraklarıyla havalimanında hazır bulundu.

Karşılama sırasında Ragbi Milli Takımı Başantrenörü Yasin Bakar'a çiçek takdim eden Başkan Nahit Şahin, sporcuları ve teknik ekibi tebrik etti. Şahin, "Türkiye Ragbi Federasyonu bünyesinde bulunan 7'li Ragbi milli takımımız, tarihte bir ilki gerçekleştirerek Avrupa'da konferans liginde şampiyon olarak tarihimizde ilk başarımıza ve altın madalyamıza kavuştuk." dedi.

Şahin ayrıca, "Bu tek başına yapılan bir başarı değil, bir ekip halinde yapılan başarıdır. Tüm kulüplere burada mücadele eden kulüplerin hepsi tek tek emekleri var. Bu işte hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Şimdi de inşallah olimpiyatlar için adım adım geliyorlar ve ilerleyen zamanda da olimpiyatlara katılarak bu branşta ülkemizin Türk bayrağını göndere çektirmek için bizler de üzerimize düşen vazifeyi yaparak yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ragbi Milli Takımı Başantrenörü Yasin Bakar da zaferin bir hayalin gerçekleşmesi olduğunu belirterek, "Her sporcunun bir hayali vardır. Ben sporcuyken hayalim bu kupaya ulaşmaktı. Nasip olmadı, bir kez finale çıktık, ikinci olduk ve finali kaybettik. Bu olay 2019 yılında olmuştu. Söylemiştim, bu finalin rövanşını alacağız diye. Nasip, 4 yıl sonra bugüneymiş. Oyuncuyken olmadı ama Allah'a şükürler olsun ki antrenörken oldu." şeklinde konuştu.

Milli takımın başarısı, diğer ragbi sporcularına da ilham olacak gibi görünüyor. Federasyon Başkanı Nahit Şahin, gelecek günlerde Ragbi Avrupa Oyunları'na katılacaklarını ve arkadaşlarının bu başarısının diğer sporculara da hedef olduğunu söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!