İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Şişli Belediyesinden bir ilk: Okul Temizlik Şefliği okullara destek sağlayacak

Şişli Belediyesinden bir ilk: Okul Temizlik Şefliği okullara destek sağlayacak
ŞİŞLİ'DE BELEDİYE MECLİSİ KARARIYLA TÜRKİYE’DE İLK KEZ ‘OKUL TEMİZLİK ŞEFLİĞİ’ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Şişli’de Belediye Meclisi kararıyla Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ‘Okul Temizlik Şefliği’ hakkında konuşan Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Şişli’deki tüm okullarımıza Temizlik Şefliğimizden talep edilmesi durumunda temizlik hizmeti desteği sağlamaya hazırız. Yine Şişli’deki tüm okullarımıza bugünden itibaren temizlik malzemesi desteği de sağlamaya başladık” dedi.


Şişli Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim alanındaki projelerine devam ediyor. Eğitim ve öğretim döneminin başlamasının ardından okullarda temizlik personeli yetersizliğiyle hijyen sorunu gündeme gelirken, Şişli Belediyesi ilçedeki devlet okulları için Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir projeyi hayata geçirdi. Şişli Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda ilçedeki okulların temizliğine destek sağlamak amacıyla ‘Okul Temizlik Şefliği’ birimi kuruldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Okul Temizlik Şefliği tarafından okulların temizliğinde aksaklık yaşanmaması adına özel ekipler oluşturuldu. Okullardan talep gelmesi halinde Temizlik Şefliği’ne bağlı ekipler, okullara temizlik hizmeti sağlayacak. Ayrıca Şişli Belediyesi bugün itibarıyla okullara temizlik malzemesi desteği vermeye başladı. Temizlik ve hijyen malzemeleri ilçedeki tüm okullara belediye ekipleri tarafından düzenli olarak dağıtılacak.



Şahan: "Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik"


Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, ‘Okul Temizlik Şefliği’nin kurulmasına ve okullara temizlik malzemesi desteği sağlanmasına ilişkin şunları söyledi:


“Okulların açılmasının üzerinden hayli zaman geçti. Buna rağmen temizlik ve hijyen ortamının sağlanamamasına yönelik tartışmalar ne yazık ki devam ediyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren konu çocuklarımız ve gençlerimizse, yoklukta değil varlıkta eşitlenmeleri için gerekeni yapmaktan bir an dahi tereddüt etmedik. Bugün Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, 1 Eylül’de Belediye Meclisi’nden aldığımız kararla Okul Temizlik Şefliğimizi kurduk. Şişli’deki tüm okullarımıza Temizlik Şefliğimizden talep edilmesi durumunda temizlik hizmeti desteği sağlamaya hazırız. Yine Şişli’deki tüm okullarımıza bugünden itibaren hiç zaman kaybetmeden temizlik malzemesi desteği de sağlamaya başladık. Konu evlatlarımız ise hiçbir yurttaşımızın kaygılanmasına gerek yok. Kamu kurumuna emanet edilen her çocuğun karnı tok, sırtı pek olur. Biz bu bilinçle büyüdük, yetiştik. Bir belediye başkanı, bir baba, Cumhuriyetin yetiştirdiği bir yurttaş olarak en büyük hedefim çocuklarımızın ve gençlerimizin mutluluğunu sağlamaktır.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!